Business Hi-Tech

Avenir Telecom: vanzari de 15 milioane de euro

23.08.2007, 17:49 18

Grupul francez Avenir Telecom, care detine in Romania lanturile de retail GSM Internity si GlobalNet, a incheiat primul trimestru al anului fiscal 2007-2008 (aprilie - iunie) cu venituri de 151,2 mil. euro, in scadere cu 8,4 procente fata de perioada similara a anului trecut.
Potrivit oficialilor francezi, veniturile aferente trimestrului incheiat la 30 iunie au fost puternic afectate de scaderea exporturilor de telefoane mobile, dar si a ratei de schimb euro/dolar tot mai nefavorabila din tarile europene.
Veniturile grupului din anul fiscal 2006-2007, incheiat la 31 martie, s-au depreciat cu 8,5%, la 688,5 mil. euro, in timp ce profitul operational s-a apreciat cu 8,9 mil. euro.
Pe de alta parte, numarul magazinelor detinute de grup a crescut la 496 la sfarsitul lunii iulie, dupa ce in ultimele 12 luni au fost deschise 98 de noi magazine, dintre care 57% in Romania si Bulgaria.
Din veniturile totale ale Avenir Telecom, cea mai mare parte a fost generata de Franta, cu 44%, adica aproximativ 70 mil. euro, in timp ce diviziile din Romania si Bulgaria au contribuit cu 10% si respectiv 2% din afacerile grupului.
Veniturile realizate din operatiunile internationale ale Avenir Telecom au reprezentat 54% din total, respectiv 81 de milioane de euro. Pe langa Franta, Romania si Bulgaria compania mai este prezenta pe pietele din Spania, Portugalia si Marea Britanie. Cresterea ponderii veniturilor diviziei locale are loc dupa ce, in luna aprilie a anului trecut, lantul de retail care opereaza sub marca Internity a incheiat un parteneriat de exclusivitate cu operatorul de telefonie Cosmote Romania, conform datelor furnizate de Avenir Telecom.
Magazinele din lantul GlobalNet au incheiat un parteneriat cu operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania.
Pe piata de retail GSM mai activeaza Euro-GSM, Germanos si Dasimpex.
Grupul francez mai este prezent in Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia si Bulgaria. Avand in vedere modificarea datei la care se incheie anul fiscal - stabilita anterior la 30 iunie si aflata in prezent la 31 martie -, grupul francez a raportat pentru intervalul 2006-2007 rezultatele inregistrate pe durata a 9 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO