Business Hi-Tech

BCR Seed Starter, prima companie de capital de risc corporativ lansată de o bancă pe plan local, a început întâlnirile cu start-up-uri care caută finanţare

BCR Seed Starter, prima companie de capital de risc...

Autor: Adrian Seceleanu

29.03.2024, 19:17 167

BCR Seed Starter, prima companie de capital de risc corporativ lansată în România de o bancă, şi-a început oficial activitatea şi a avut deja primele discuţii cu fondatorii de start-up-uri tech care se află în căutarea unei finanţări. Mulţumim „tuturor fondatorilor care şi-au trimis deja proiectele la BCRSeedStarter. Entuziasmul vostru ne-a depăşit aşteptările şi suntem cu adevărat inspiraţi de potenţialul de a modela împreună un viitor mai inovator. Suntem în continuare în căutare de start-up-uri tech care îndrăznesc să viseze măreţ şi să creeze un impact de durată”, a anunţat pe LinkedIN echipa BCR Seed Starter.

BCR Seed Starter are un buget iniţial de investiţii de 5 milioane de euro şi estimează că anul  acesta va realiza primele sale două tranzacţii, au declarat reprezentanţii BCR la finele anului trecut, în cadrul conferinţei de presă care a marcat lansarea proiectului.

Echipa locală a Seed Starter este condusă de Carmen Dibuş - CEO şi Adrian Roşoagă, Chief Investment Officer.

Companiile care sunt interesate să obţină o investiţie trebuie să completeze în prima fază un formular pe site-ul Seed Starter. „Totul începe prin completarea unei aplicaţii pe website-ul Seed Starter. Proiectele selectate vor trece printr-un proces de evaluare structurat, care va include sesiuni de prezentare în faţa echipei Seed Starter, şi runde de analiză, în timpul cărora vom testa fiecare afacere pentru a vedea dacă are ceea ce trebuie pentru a reuşi pe termen lung.

Companiile care trec cu succes procesul de selecţie pentru investiţii ajung în faza de negociere asupra termenilor şi condiţiilor investiţiei, care ar trebui să se încadreze în standardele internaţionale pentru acest tip de investiţie. Odată ce tranzacţia este finalizată, accentul nostru va fi pe modul în care putem sprijini cel mai bine, în funcţie de nevoi. Întregul process de selecţie, de la prima aplicaţie până la runda finală a deciziei de investiţie, este rapid şi flexibil.”, conform datelor de pe pagina web a Seed Starter.

Tichetul de investiţie este de câteva sute de mii de euro. „Investim de regulă între 300.000 şi 600.000 EUR în faza seed, în schimbul unor participaţii minoritare necontrolate, dar suntem flexibili şi putem merge sub sau peste aceste valori în funcţie de succesul şi nevoile startup-ului tău”, conform sursei citate.

„Vrem să identificăm sinergii între businessul nostru şi scena de start-up-uri tech din România. Sunt încrezător, pentru că ştiu că sunt multe asemenea proiecte”, a spus în noiembrie 2023 în cadrul conferinţei de lansare Thomas Kolarik, vicepreşedinte IT & Operations la BCR şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BCR Seed Starter. „Este continuarea unei călătorii mai lungi, care a început cu susţinerea start-up-urilor. Este începutul unui proiect care ne va permite să susţinem şi mai mult ecosistemul de start-up-uri tech”, a precizat Kolarik.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO