Business Hi-Tech

Bitdefender a crescut cu 17% în 2016 şi a trecut de 100 mil. euro cu firma din România În 2007, Bitdefender a fost evaluată prin investiţia de la grupul condus de Horia Manda la peste 100 milioane de dolari. Grupul se află în pragul unei noi vânzări

Bitdefender a crescut cu 17% în 2016 şi a trecut de 100...

Autor: Adrian Seceleanu

21.06.2017, 00:05 884
Compania de soluţii de securitate IT Bitdefender, controlată de antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş, a raportat anul trecut la Ministerul Finanţelor din România o cifră de afaceri de 453,2 mil. lei, mai mare cu 17,1% faţă de anul anterior, depăşind astfel pentru prima oară pragul de 100 mil. euro, con­form datelor furni­zate ZF de companie pentru Anuarul celor mai mari com­panii din Româ­nia. Profitul net raportat de Bitdefender SRL a scăzut, pe de altă parte, cu 51,9% la 27,7 mil. lei (6,2 mil. euro), potrivit sursei citate.
 
Bitdefender, companie ale cărei soluţii de securitate IT sunt utilizate la nivel global de aproximativ 500 de milioane de utilizatori, nu a publicat până acum date privind veniturile sale totale, ci doar informaţii disparate despre ponderea diferitelor pieţe în încasări. ZF a scris luna trecută că firma se află în pragul unei noi tranzacţii în condiţiile în care unul dintre acţionari, fondul Axxess Capital, vrea să vândă un pachet de acţiuni într-un acord evaluat la 150-180 mil. euro, conform unor surse de pe piaţa financiară. Bitdefender, unul dintre cele mai puternice branduri româneşti la nivel internaţional, a apărut în 2001, odată cu rebrandingul antivirusului AVX, însă compania de la care a pornit businessul a fost înfiinţată la începutul anilor ’90 de Florin Talpeş, care a plecat de la Insti­tutul de Tehnică de Cal­cul pentru a intra în antre­pre­noriat. Tal­peş, care a absolvit mate­matica şi a fost doi ani pro­fesor la un liceu de indus­trie uşoară din Sighi­şoara înainte de a merge la celebrul ITC din Pi­pera, a înfiinţat com­pa­nia alături de soţia sa Măriuca şi a lucrat iniţial doar cu colegi de la institut.
 
În 2007, Bitdefender a fost evaluată prin investiţia de la grupul condus de Horia Manda la peste 100 mil. dolari, planul companiei enunţat la acea dată fiind de a îşi continua expansiunea internaţională şi de a se lista la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO