Business Hi-Tech

Boom TV cauta solutii de redresare financiara

17.05.2010, 23:35 48

DTH Television Grup, operatorul platformei de satelit Boom TV,spera ca intrarea in insolventa si discutiile initiate in acestcontext cu creditorii vor avea un rezultat favorabil, care sapermita redresarea financiara a companiei, au declarat pentru ZFoficialii companiei.

"DTH Television Grup a initiat vineri, 7 mai 2010 cererea deintrare in insolventa, care sa permita redresarea financiara asocietatii. Obiectivul companiei este sa continue sa le furnizezeclientilor sai aceleasi servicii la aceeasi calitate. Aceastaprocedura a fost initiata in scopul identificarii unor solutiipentru situatia in care se regaseste compania. Au fost initiatediscutii cu principalii furnizori, inclusiv cu banca si se lucreazaimpreuna in aceeasi directie. DTH este optimista ca situatia se varezolva intr-o modalitate favorabila pentru toate partile implicatein proces", au spus pentru ZF oficialii Boom, fara a oferi altedetalii.

Compania avea la 31 decembrie 2008 datorii totale de 74 mil.euro, dupa ce in 2008 compania inregistrase pierderi de 33,7 mil.euro la venituri de 17,7 mil. euro. Compania nu a oferit datedespre afacerile din 2009, nivelul datoriilor sau numarul declienti.

Potrivit unor date de pe piata, numarul de clienti ai platformeide satelit Boom a scazut la aproximativ 130.000 de la 200.000.

Cifra nu a fost comentata de oficialii Boom, care au precizatinsa ca "in urmatoarele saptamani compania va elabora, impreuna cuadministratorul judiciar desemnat de catre instanta, un plan pentrureorganizarea companiei si se vor relua negocierile cuinvestitorii".

Situatia Boom pare sa se fi deteriorat dupa esuarea negocierilorde vanzare cu Romtelecom, care au fost purtate in primavara anuluitrecut. Discutiile dintre cele doua companii s-au finalizat doar cuun acord privind preluarea de catre Romtelecom, numarul trei pepiata de servicii TV din Romania, a unui post cu profil sportiv alBoom. Canalul Boom Sport One transmite meciuri de fotbal si baschetdin mai multe campionate internationale. Oferta de continut s-aredus insa pe fondul problemelor financiare, din grila Sport Oneiesind, spre exemplu, campionatul din Italia. In acest context,Romtelecom a anuntat ca va rupe parteneriatul cu Boom, din data de21 mai, privand astfel Boom de o sursa constanta de venituri, carefusese pusa ca garantie pentru un imprumut. Oficialii Boom nu aucomentat pana la inchiderea editiei ruperea contractului cuRomtelecom.

Boom TV se confrunta cu o concurenta dura din partea gigantilorRomtelecom si RCS&RDS, care au aproape 2 milioane de clienti.Boom TV nu a mai oferit informatii despre datele financiare sauclienti in ultimul an, insa date publicate in Monitorul Oficial decompanie arata ca operatorul si-a restructurat activitatea. Astfel,Boom TV a redus numarul membrilor din board de la cinci la trei sia inchis sase puncte de lucru din tara. Boardul Boom este formatacum din Louis Silver, Rennie McConnochie si Dor Dankner.Actionarii principali ai Boom TV sunt Blackdzaar (Cipru), ElranInvestments (Israel) si Sandhirst (Cipru).

Actionarul principal al Blackdazaar este RP Explorer Master Fund- fond de investitii reprezentat de britanicul Louis Silver -, caree si seful boardului de la Boom TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO