Business Hi-Tech

CCR: Procedura de numire a conducerii ANCOM, parţial neconstituţională

CCR: Procedura de numire a conducerii ANCOM, parţial...

Autor: Mediafax

05.07.2018, 00:00 252

Curtea Constituţională a admis miercuri sesizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă care reglementează înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

„Cu unanimitate de voturi, CCI a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că sintagmele «cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor» Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii sunt neconstituţionale. Curtea a constatat că hotărârea parlamentului privind numirea, respectiv demiterea conducerii ANCOM nu se încadrează în ipotezele prevăzute de Constituţie, pentru care este necesară majoritatea absolută sau calificată pentru adoptare. În consecinţă, această hotărâre trebuie să urmeze regula stabilită de dispoziţiile art. 76 alin. (2) din Constituţie, respectiv să fie adoptată cu votul majorităţii membrilor prezenţi la şedinţa comună a celor două Camere“, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO