Business Hi-Tech

Cel mai ambiţios pariu din istorie pe maşinile care se conduc singure: Intel a cumpărat Mobileye, o companie israeliană de tehnologie care se ocupă exclusiv de maşini fără şofer, într-o tranzacţie gigant de 15 miliarde de dolari

Cel mai ambiţios pariu din istorie pe maşinile care se...

Autor: Ştefan Stan

13.03.2017, 14:17 2016

Gigantul american Intel, cunoscut în special pentru producerea de chip-uri şi procesoare, va cumpăra Mobileye, firma israeliană de tehnologie pentru vehicule fără pilot, într-o tranzacţie de 15,3 miliarde de dolari, cea mai mare echiziţie din istorie a unei companii israeliene de hi-tech, scrie Reuters. 

Evaluarea companiie la 63,54 dolari per acţiune reprezintă cea mai mare achiziţie din istorie a unei companii care se focalizează aproape exclusiv pe sectorul de maşini care se conduc singure şi pe sistemul anti-coleziune. Intel a anunţat c se aşteaptă să încheie tranzacţia în următoarele nouă luni. 

Cele două companii deja colaborează cu BMW pe un proiect care ar urma să pună pe şosele o flotă de 40 de maşini fără şofer de test în a doua jumătate a acestui an. Pentru un deceniu, Mobileye s-a bazat pe producătorul franco-italian de chip-uri STMicroelectronics pentru a produce chipuri pe care compania israeliană să le vândă către producătorii de top din industira auto pentru a treia generaţie de sisteme de asistenţă fără şofer. 

Totuşi, cât timp a lucrat cu BMW, Mobileye s-a aliat de asemenea cu Intel pentru a cincea generaţie de chip-uri, care ar urma să fie folosite în vehicule complet autonome, care ar urma să fie livrate în 2021. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO