Business Hi-Tech

Cel mai mare distribuitor de mobile: Piaţa smartphone va creşte cu 50%

Cel mai mare distribuitor de mobile: Piaţa smartphone va creşte cu 50%

Dan Ştefănescu, director general şi proprietar al companiei. Foto Cristina Nichituş

Autor: Adrian Seceleanu

15.01.2013, 00:07 1548

Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile de pe piaţa locală, estimează că vânzările de smart­phone-uri ar putea creşte cu 50% în acest an ajungând la aproximativ 1,5 milioane de unităţi, a declarat pentru ZF Dan Ştefănescu, director general şi proprietar al companiei.

"Estimăm că livrările de smartphone-uri la nivelul Gersim se vor dubla în 2013, iar la nivelul întregii pieţe vor creşte cu 50%", a spus Ştefănescu.

În 2012 vânzările de smartphone-uri au fost estimate la un milion de unităţi de liderul pieţei, reprezentanţa locală a companiei sud-coreene Samsung.

Anul trecut piaţa de telefoane mobile a stagnat la un nivel de aproximativ 3,5-4 milioane de unităţi, potrivit datelor Gersim.

"Din punctul de vedere al valorii, piaţa a crescut odată cu vânzările mai mari de smartphone-uri, care au crescut de trei ori. Preţul mediu al unui telefon a fost de aproximativ 60 de euro anul trecut", a spus Ştefănescu.

La un preţ mediu de 60 de euro, piaţa de telefoane mobile a avut anul trecut o valoare de 210 - 240 de milioane de euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO