Business Hi-Tech

Cel mai mare integrator IT pentru retail pariază pe o creştere de 10%. „Am intrat pe segmente noi de piaţă“

Andrei Bojiţă, directorul general al RBC:

La nouă luni cifra de afaceri este cu aproximativ 5% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2013 şi ne aşteptăm să mărim rata de creştere până la sfârşitul anului pentru că ultimul trimestru este cel mai important. Businessul nostru este destul de sezonier, având în vedere că cele mai multe investiţii din retail se fac în ultimul trimestru.

Andrei Bojiţă, directorul general al RBC: La nouă luni cifra de afaceri este cu aproximativ 5% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2013 şi ne aşteptăm să mărim rata de creştere până la sfârşitul anului pentru că ultimul trimestru este cel mai important. Businessul nostru este destul de sezonier, având în vedere că cele mai multe investiţii din retail se fac în ultimul trimestru.

Autor: Ioana Nita

06.10.2014, 00:08 404

Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare integrator de soluţii IT pentru industria alimentară şi de retail, mizează anul acesta pe majorarea afacerilor cu circa 10% ca urmare a orientării către noi verticale precum petrol şi gaze, producţia de componente auto şi componente IT şi a consolidării businessului din retail. În primele nouă luni ale anului veniturile companiei au crescut cu 5% comparativ cu acelaşi interval din 2013, avansul situându-se deja aproape la nivelul ratei de creştere înregistrat anul trecut. În 2013, RBC a raportat o cifră de afaceri de 15,7 milioane de euro, cu 6% mai mult faţă de anul precedent.

„La nouă luni cifra de afaceri este cu aproximativ 5% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2013 şi ne aşteptăm să mărim rata de creştere până la sfârşitul anului pentru că ultimul trimestru este cel mai important. Businessul nostru este destul de sezonier, având în vedere că cele mai multe investiţii din retail se fac în ultimul trimestru. Estimăm că la sfârşitul anului creşterea cifrei de afaceri va fi de 10% comparativ cu 2013“, a declarat pentru ZF Andrei Bojiţă, directorul general al RBC.

Creşterea vine ca urmare a extinderii echipelor de vânzări din ţară, care au reuşit să atragă clienţi din segmente noi ale industriei de producţie. Personalul RBC a crescut anul acesta cu 10%, în prezent compania având în total peste 130 de angajaţi.

„Anul acesta am crescut echipele de la birourile noastre din Cluj, Timişoara, Iaşi şi Braşov, iar acestea au generat business nou în segmente noi. Am reuşit astfel să atragem şi clienţi din industria de producţie care nu activează tot în sectorul alimentar, ci în sectorul auto şi IT - furnizori de componente auto şi IT“, a explicat Bojiţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO