Business Hi-Tech

Cel mai subţire smartphone din lume: Vivo X5 Max are o grosime de numai 4,75 milimetri

Cel mai subţire smartphone din lume: Vivo X5 Max are o...

Autor: Dorian Prodan

10.12.2014, 18:42 864

Nu toţi producătorii de telefoane din China vor reuşi să repete succesul celor de la Xiaomi, însă aceştia nu par niciodată descurajaţi şi încearcă să concureze şi pe alte căi, nu doar prin preţurile cât mai scăzute posibil. O cursă tehnologică populară în rândul producătorilor chinezi este cea a carcaselor cât mai subţiri, iar noul campion este Vivo, care a reuşit să-i întreacă pe cei de la Gionee şi OPPO atunci când a anunţat un telefon cu o grosime de numai 4,75 milimetri: X5 Max.

Detronând telefoanele Gionee Elife S5.1 şi OPPO R5, care oferă carcase cu grosimi de 5,1 milimetri şi, respectiv, 4,85 milimetri, noul terminal Vivo X5 Max se laudă cu un profil de numai 4,75 milimetri. Pentru a atinge această limită inferioară a grosimii, Vivo a ales câteva soluţii tehnice interesante, cum ar fi de pildă placa de bază cu o grosime de 1,7 milimetri sau ecranul cu o grosime de numai 1,36 milimetri.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO