Business Hi-Tech

Chinezii de la Huawei au ajuns la afaceri de aproape 300 mil. euro în România. Profitul, numai 4,5 mil. euro, adică o marjă de doar 1,5%

Autor: Adrian Seceleanu

06.06.2018, 00:07 1037

Huawei Technologies SRL, subsidiara locală a fur­nizorului chinez de smartphone-uri, echipamente de te­le­comunicaţii şi servicii pentru operatorii de telecom, a înre­gistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,347 mld. lei (295 mil. euro), în creştere 7,5% faţă de anul anterior, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor .

Profitul net al companiei a scăzut anul trecut cu 44,7%, la 20,3 mil. lei (4,5 mil. euro), corespondent unei marje de câştig de 1,5% din afaceri.

Huawei este unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa locală de telecom - atât pe segmentul consumer, unde a devenit al doilea jucător de pe piaţa de smartphone-uri, cât şi pe cel al echipamentelor şi serviciilor furnizate pentru operatorii de telecom. Huawei are în plan ca în acest an să-şi majoreze cota de pe piaţa de smartphone-uri cu 7 puncte procentuale, la 25%. În 2017 compania chineză a dezvoltat un centru de date pentru compania de cablu RCS&RDS, pe lângă proiectele curente de modernizare a reţelelor. Huawei este şi compania către care Vodafone şi UPC, care urmează să devină o singură entitate, şi-au externalizat mai multe operaţiuni şi o parte din personal. Cei mai importanţi rivali ai Huawei sunt companiile Ericsson şi Nokia (fostul Alcatel Lucent).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO