Business Hi-Tech

Chinezii de la Huawei vor investi 200 mil. euro în România, susţine Ministerul Economiei

Autor: Mediafax

24.10.2011, 00:00 688

Producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei va investi 200 milioane euro în România până în 2014, principalele proiecte fiind un centru de proiectare al companiei în zona Pipera, precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional în parteneriat cu Transelectrica.

"Compania chineză va investi 200 de milioane de euro până în 2014, principalele proiecte fiind inaugurarea în februarie 2012 a Centrului European de Proiectare Huawei în zona Pipera, lângă Bucureşti, precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional, în colaborare cu Transelectrica", conform datelor transmise de Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC).

Directorul general al companiei Huawei România, Jeff Wang, declara la începutul lunii septembrie că producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei intenţionează să deschidă în România al patrulea centru de suport global, primele trei fiind localizate în China, India şi Mexic, care va fi deservit de 1.500 de angajaţi până la finele anului 2014, din care 80% vor fi români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO