Business Hi-Tech

Compania românească MultiversX, fosta Elrond Network, a fost lead investor într-o rundă de finanţare de 100 mil. euro derulată de compania britanică de metavers Improbable

Compania românească MultiversX, fosta Elrond Network, a...

Autor: Alex Ciutacu

04.11.2022, 22:17 1670

Sibienii de la compania MultiversX, fosta Elrond Network, au investit în compania britanică de metavers Improbable, în contextul în care românii îşi propun să creeze un ecosistem bazat pe blockchain ce oferă interoperabilitate între toate proiectele de metavers aflate în dezvoltare la nivel global.

Runda de finanţare a fost confirmată iniţial de Improbable la începutul lunii octombrie, iar presa internaţională scrie că dimensiunea acesteia s-a ridicat la 88 de milioane de lire sterline (100 mil. euro).

La acel moment încă sub numele Elrond, compania MultiversX s-a numărat printre investitorii care au condus runda de finanţare, după cum au confirmat reprezentanţii companiei în cadrul evenimentului X Day care se desfăşoară la Paris în perioada 3-5 noiembrie.

Conform Crunchbase, ceilalţi investitori din această rundă au fost Metaverse şi Valour, iar Sifted scrie că evaluarea Improbable a ajuns astfel la aproximativ 3 miliarde de euro.

Compania Improbable este unul dintre pionierii pieţei de metavers şi lumi virtuale, dezvoltând în ultimii ani platforma Morpheous, respectiv reţeaua M2, tehnologii pe care companiile le pot utiliza pentru a dezvolta lumi virtuale care să suporte utilizatori multipli şi să permite diferite interacţiuni.

În 2017, Improbable atrăgea o investiţie de 500 de milioane de lire sterline de la Softbank, în ceea ce se concretiza la acel moment drept cea mai mare investiţie într-o companie tech din Marea Britanie. De atunci, compania a atras mai multe runde de investiţii.

Conceptul de metavers a căpătat mai multă popularitate odată cu decizia gigantului Facebook de a-şi schimba numele în Meta, însă reprezentanţii Improbable sunt de părere că viziunea lui Mark Zuckerberg pentru acest spaţiu este una greşită, după cum a subliniat Herman Nerula, CEO-ul Improbable, prezent la Paris la evenimentul X Day organizat de MultiversX.

Mai exact, el este de părere că întregul concept de metavers – care ar trebui să îmbine lumea fizică cu care interacţionăm zi de zi cu lumea digitală – nu poate fi adus la viaţă de o singură companie, oricât de mare ar fi aceasta, ci necesită o colaborare între mai multe entităţi.

Sibienii de la Elrond Network au organizat în perioada 3-5 noiembrie la Paris prima ediţie a evenimentului X Day, ocazie cu care au anunţat transformarea companiei sub umbrela MultiversX, respectiv o nouă direcţie de dezvoltare înspre definirea acestui spaţiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO