Business Hi-Tech

Cum arată noua aplicaţie Gmail pentru iPhone

Cum arată noua aplicaţie Gmail pentru iPhone

Autor: Ştefan Stan

07.05.2013, 11:34 1000

Google a lansat săptămâna aceasta o nouă versiune a aplicaţiei Gmail pentru iPhone, cu o schimbare care permite utilizatorilor mai mult control, scrie Business Insider.  

Apple nu permite utilizatorilor să aleagă o aplicaţie implicită pentru iPhone. Astfel, în sistemul de operare de la iPhone, toate link-urile se deschid cu Safari, browser-ul Apple, chiar dacă utilizatorul preferă Chrome.

Link-urile deschise prin Gmail trimit acum utilizatorii direct în Chrome, dacă browserul Google că este instalat, iar hărţile se deschid direct cu Google Maps, dacă aplicaţia există pe smartphone.

Prin schimbarea aplicaţiilor cu care se deschid link-urile din email-uri, Google îşi creează propria alternativă la sistemul impus de Apple. Prin noul Gmail, Google creează o reţea care conectează serviciul de email cu celelalte aplicaţii ale companiei şi permite utilizatorilor să evite folosirea aplicaţiilor standard din iPhone.

Totuşi, dacă utilizatorul preferă Safari, poate alege să oprească folosirea Chrome.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO