Business Hi-Tech

Debut cu stângul pentru tableta Blackberry: bateria e prea slabă şi va trebui schimbată, spun analiştii

Debut cu stângul pentru tableta Blackberry: bateria e prea slabă şi va trebui schimbată, spun analiştii

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

30.12.2010, 09:41 64

Compania canadiană Research In Motion va fi cel mai probabilnevoită să refacă designul tabletei sale BlackBerry PlayBook pentrua îmbunătăţi performanţele "slabe" ale bateriei, a declarat ShawWu, analist al companiei Kaufman Bros, potrivit Bloomberg. TabletaBlackberry, care e programată să ajungă pe rafturi anul viitor, areo baterie care nu asigură o durată de funcţionare mai mare de patruore, potrivit dezvoltatorilor care lucrează la aplicaţii pentrugadget. Cu o durată de funcţionare între două şi patru ore,BlackBerry PlayBook are o performanţă limitată în raport cu AppleiPad, care poate funcţiona până la 10 ore.

Wu estimează, în acest context, că firma canadiană vacomercializa anul viitor 700.000 de tablete. Alţi analişti prezicvânzări un milion şi 8 milioane de BlackBerry PlayBook.

"O posibilitate de care auzim este aceea ca tableta să primeascăo baterie mai mare, care va influenţa greutatea şi designulPlaybook", a declarat Wu.

Blackberry Playbook ar trebui să fie lansată pe piaţă în primultrimestru al anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO