Business Hi-Tech

Deutsche Telekom ar putea cumpăra al doilea jucător de pe piaţa de telecom din Polonia

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

02.09.2013, 19:28 773

Gigantul german Deutsche Telekom, care prin intermediul OTE controlează operatorii locali de telefonie Romtelecom şi Cosmote, intenţionează să cumpere compania Netia, al doilea jucător de pe piaţa poloneză de profil, potrivit publicaţiei Warsaw Business Journal, care citează The Wall Street Journal.

Compania germană are în vedere să achiziţioneze un operator de comunicaţii fixe şi şi-a îndreptat atenţia către Netia, deşi iniţial s-a speculat că voia să cumpere GTS Central Europe, operatorul polonez care furnizează servicii de telefonie şi internet doar pentru companii şi alţi operatori telecom, nu şi pentru clienţi din retail.

Decizia Deutsche Telekom de a investi în GTS sau Netia depinde de concluzia la care se va ajunge în urma revizuirii strategiei companiei pentru Europa de Est. Ca urmare a revizuirii strategiei, gigantul telecom va decide dacă va ieşi de pe pieţele unde deţine doar un operator de telefonie mobilă, cum este cazul Cehiei, sau dacă îşi extinde prtofoliul cu servicii de comunicaţii fixe şi internet. Deutsche Telekom are o participaţie de 62% la divizia T-Mobile din Cehia, pe care a evaluat-o la 1,75 mld. euro la sfârşitul anului trecut.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO