Business Hi-Tech

Divizia de IT a Siemens se asteapta la stagnare

01.03.2010, 23:02 31

Compania Siemens IT Solutions and Services PSE (Program andSystem Engineering) RO din Brasov, furnizor de servicii siaplicatii informatice, mizeaza in acest an pe afaceri de 15 mil.euro, respectiv o evolutie similara a vanzarilor cu cea realizatain 2009.

"Din perspectiva actuala a pietei, mizam pe pastrarea volumuluide afaceri realizat in 2009. Cu siguranta ca anul in curs va aduceo selectie a jucatorilor din piata, rezistand doar acele companiicare reusesc sa se organizeze in momente dificile. Situatiaeconomica globala manifesta tendinte de revenire, chiar daca esteinca afectata de criza", a declarat pentru ZF Transilvania LucianValentin Moleavin, directorul de marketing si comunicare alcompaniei. Compania este membra a grupului Siemens IT Solutions andServices PSE, o divizie de cercetare si dezvoltare din cadrulconcernului german. Firma din Brasov furnizeaza servicii indomeniul tehnologiei informatiei si al telecomunicatilor.

Partenerii de afaceri ai Siemens IT Solutions and Services PSEsunt din domeniul telecomunicatilor fixe si mobile, solutiilorhardware si software, sistemelor de monitorizare energetica,managementul institutiilor publice, sistemelor de securitate,automatizari, transporturi, sectorul medical. Compania realizeazatotodata know-how tehnic pentru dezvoltarea produselor concernuluiSiemens, printre clientii firmei din Brasov fiind si companiileNokia Siemens Networks, Infineon si Fujitsu Siemens Computers.

Compania si-a majorat anul trecut capitalul social cu 800.000 deeuro, la 2,8 mil. lei, in vederea continuarii planului deinvestitii si al dezvoltarii afacerilor pe plan local.Repre-zentantii companiei au precizat ca s-a pastrat in continuareaceeasi structura a actionariatului, respectiv Siemens AGOsterreich cu 99,75% din titluri si Siemens SRL, cu 0,25% dinactiuni. Siemens IT Solutions and Services PSE RO este o companiede dezvoltare software a concernului german Siemens, domeniul deactivitate incluzand dezvoltarea si integrarea de sisteme, suporttehnic in domeniul IT&C, energie si solutii de dezvoltare. Anultrecut compania avea 390 de angajati. Compania a fost infiintata inanul 2001 si are sediul central in Brasov, Siemens detinand si uncentru de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO