Business Hi-Tech

Drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: Cine s-a înscris în competiţie

Drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: Cine s-a înscris în competiţie

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2011, 18:17 31

La licitaţia de la Liga Profesionistă de Fotbal urmărităatât de suporteri căt şi de cei din piaţa locala de telecomunicaţiorganizată luni, 4 prilie, vor participa TVR, Antena 1, Romtelecomşi RCS&RDS. Companiile au achiziţionat caietul de sarcinipentru vânzarea drepturilor de difuzare ale partidelor din Liga Ide fotbal.

RCS&RDS este liderul detaşat alpieţei TV din România, cu peste trei milioane declienţi pe cablu şi satelit, şi, de asemenea numărul unu pe piaţade internet fix. Compania negociază, potrivit unor date de pe piaţăşi preluarea UPC, care are alţi 1,1 milioane de clienţi peteleviziune. RCS&RDS este cea mai mare companie telecomcontrolată de un român, omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea.Compania s-a extins printr-o strategia agresivă de preţuri dar şiprin împrumuturi. Operatorul a împrumutat recent 368 mil. dolari dela un consorţiu de bănci plăti o parte din datoriile anterioare şipentru a avea bani de investiţii.

Romtelecom este, potrivit unor estmări ale ZF,noul număr doi pe piaţa TV, după ce compania a semnat achiziţiaoperatorilor de televiziune prin satelit Boom TV şi AKTA Satelit.Romtelecom are aproximativ 1,15 milioane de clienţi pe TV şi arepeste un milion de clienţi pe internet. Compania are în spategigantul german Deutsche Telekom şi are o poziţie financiarăsolidă.

Deşi doar patru companii au cumpărat caietul de sarcini, lalicitaţie pot fi prezenţi mai mulţi participanţi. Pe piaţă circulănumeroase variante de alianţe care ar putea apărea în ziualicitaţiei, care includ şi numele Orange sau UPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO