Business Hi-Tech

E oficial! iPhone 4 are probleme cu semnalul. Revista care a stricat imaginea Toyota descalifică acum Apple

E oficial! iPhone 4 are probleme cu semnalul. Consumer Reports nu recomandă cumpărarea telefonului
13.07.2010, 15:08 1388

Inginerii de la revista Consumer Reports, ceamai titrată publicaţie americană specializată pe testarea noilorproduse lansate pe piaţă - de la automobile la telefoane - au luatla bani mărunţi noua generaţie iPhone şi au descoperit cănemulţumirile utilizatorilor legate de pierderea semnalului suntîntemeiate. La începutul anului, revista Consumer Reports apublicat o evaluare negativă la un model Lexus, produs de japoneziide la Toyota, din cauza unor probleme de siguranţă. Efectul imediata fost scoaterea automobilului de pe piaţă.

Când degetul atinge partea din stânga jos a telefonului,situaţie des întâlnită în special în cazul stângacilor, semnalultelefonului se "degradează semnificativ", până la pierdereaconexiunii dacă sunteţi într-o zonă cu acoperire slabă, potrivitpublicaţiei.

Consumer Reports a ajuns la această concluzie după ce a testattrei telefoane iPhone 4, cumpărate din locuri diferite. Toatetelefonale testate într-un mediu controlat au indicat aceeaşiproblemă. Spre comparaţie, au fost testate şi versiuni precedenteale iphone - 3GS- precum şi un model de la rivalii Palm, fără săfie detectate anomalii de semnal.

Rezultatele testelor pun serios la îndoială afirmaţia celor dela Apple, care spun că problema semnalului este de fapt o iluzieoptică pe ecranul telefonului cauzată de o eroare de software.Soluţia oferită de ingineri la pierderea semnalului este simplăînsă nu foarte estetică: acoperirea părţii din antenă cu bandăadezivă sau alt material izolant.

Consumer Reports este cea mai mare revistă americana de analizăşi testare a produselor de larg consum, cu un buget anual pentruteste de peste 20 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO