Business Hi-Tech

Endava deschide centre de soft la Iasi si Cahul

03.10.2007, 20:03 65

Endava Cluj-Napoca, membra a grupului britanic specializat in furnizarea de servicii IT de business pentru servicii financiare, telecom, media si tehnologia IT, a anuntat deschiderea unui nou centru de dezvoltare la Iasi, investitia urmand sa se ridice la aproximativ 500.000 euro.
"Deschiderea noului centru software la Iasi face parte din planurile grupului Endava de extindere si dezvoltare a activitatilor in Europa de Est, in prezent grupul britanic detinand in Romania un centru de coordonare regionala pentru Europa Centrala si de Est la Bucuresti si un centru de dezvoltare la Cluj-Napoca. Am ales ca locatie pentru noul centru de dezvoltare orasul Iasi luand in considerare faptul ca aceasta localitate se numara printre cele mai importante centre IT din Romania si se afla la jumatatea distantei dintre Chisinau si Cluj-Napoca, doua dintre principalele sedii Endava in regiune", a declarat pentru ZF Transilvania Alexandru Copandean, regional sales manager in cadrul companiei Endava Cluj-Napoca.
Potrivit oficialilor Endava, centrul de dezvoltare de la Iasi va avea pana la sfarsitul anului in curs peste 15 angajati, iar inaugurarea acestuia coincide cu deschiderea unui alt sediu, la Cahul in Republica Moldova, investitia de acolo ridicandu-se la peste 200.000 euro.
"Pana la sfarsitul anului 2008 intentionam sa crestem numarul de angajati Endava in Romania de la 90 de salariati in momentul de fata la aproximativ 120 oameni si sa demaram noi investitii in deschiderea unor centre de dezvoltare si in alte orase din tara", spune Alexandru Copandean. In ultimii ani investitiile Endava au fost orientate catre dezvoltarea de produse proprii, pregatirea si perfectionarea personalului, activitati de marketing.
Endava este furnizor de servicii si aplicatii IT de business pentru companii din domenile servicii financiare, telecomunicatii, media si tehnologia IT, din portofoliul de produse al companiei facand parte solutiile IT Equitas, soft adresat managementului fondurilor de investitii, BankIT!, software pentru activitatile de gestionare a creditelor ipotecare, iBank, sistem integrat pentru managementul activitatii IFN-urilor si solutia software SMS Communicator. In prezent aplicatia IT Equitas este utilizata de opt SAI-uri care administreaza peste 40% din activele fondurilor din Romania si o banca depozitara, iar pentru sectorul financiar-bancar din Romania produsele Endava vor include si sisteme de procesare electronica pentru instrumente de plata cu debit (cecuri, cambii, bilete la ordin).
Anul trecut compania Endava din Cluj-Napoca a realizat o cifra de afaceri de 1,12 mil. euro, iar in primul semestru din acest an vanzarile companiei clujene au ajuns la 800.000 euro, in crestere cu 67% fata de perioada similara a anului trecut, principalii parteneri la export ai firmei fiind clienti din Marea Britanie, SUA si Irlanda.
Grupul Endava are in prezent 400 de angajati si desfasoara operatiuni in Marea Britanie (Londra, Wallingford), Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi) si Moldova (Chisinau, Cahul). Prima companie din Romania, membra a grupului britanic este firma Endava din Cluj-Napoca, infiintata in anul 2006 ca urmare a fuziunii prin absorbtie cu firma clujeana Alfa Global Solutions, furnizor de solutii IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO