Business Hi-Tech

Fallacher, Orange: După investiţii de 110 mil. €, avem cea mai rapidă reţea de net mobil

Fallacher, Orange: După investiţii de 110 mil. €, avem cea mai rapidă reţea de net mobil

Jean François Fallacher - CEO (stânga), Mădălina Suceveanu - chief technology officer (centru) şi Julien Ducarroz - chief commercial officer (dreapta) au prezentat rezultatele investiţiei de 110 mil. euro realizate de Orange

Autor: Adrian Seceleanu

23.06.2012, 15:11 727

Reţeaua 3G a Orange România acoperă în prezent 98% din populaţia României, faţă de 55% în urmă cu mai puţin de un an, după ce compania a realizat investiţii de 110 milioane de euro, a declarat Jean François Fallacher, CEO al operatorului, într-o conferinţă de presă.

"Prin acest proiect, jumătate din re­ţea­ua Orange, construită în peste 14 ani, a fost modernizată, optimizată şi extinsă, iar clien­ţii au (...) acces la internet mobil la viteze superioare oriunde s-ar afla", a spus Fallacher.

Această investiţie este parte a strategiei companiei, anunţată în 2011, de a investi în România 500-600 mil. euro până în 2015.

Acum Orange este compania care are cea mai rapidă reţea de internet mobil din România, a declarat Mădălina Suceveanu, Chief Technology Officer al companiei.

După investiţiile realizate Orange oferă net cu viteze de descărcare a datelor de până la 43,2 Mbps în 5 oraşe, cu viteze de până la 21,6 Mbps în 21 de oraşe, în timp ce în mediul urban şi rural viteza a crescut la 14,4 Mbps. "Am schimbat peste 2.000 de antene şi peste 1.900 de legături de reţea" ca parte a acestui proces de investiţii, a adăugat Suceveanu. Ea a precizat că Orange urmează să obţină certificări pentru noile performanţe ale reţelei, care să permită Orange să revendice titlul de cea mai bună reţea de date mobile de pe piaţa locală. "Certificările vor acoperi şi reţeaua din mediul rural, nu doar oraşele."

Cel mai important rival local al Orange, subsidiara locală a grupului Vodafone, a obţinut în două rânduri, anul trecut, certificări de la o companie independentă - P3 communications, potrivit cărora deţine cea mai bună reţea locală din punct de vedere al datelor mobile.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO