Business Hi-Tech

Fintech-ul Finqware anunţă integrarea MS Active Directory în platforma FinqTreasury şi planuri de integrare a OpenAI pentru managementul inteligent. „Prin această integrare putem oferi o experienţă sigură şi mai uşoară în accesarea şi operarea pe conturile bancare ale afacerilor”

Elena Cosma, Senior Product Manager FinqTreasury.

Elena Cosma, Senior Product Manager FinqTreasury.

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.08.2023, 08:25 72

Finqware, un start-up fintech care a dezvoltat aplicaţii de integrare şi open banking, prin care ajută companiile de mărime medie care lucrează cu mai multe bănci şi pe mai multe pieţe să-şi vadă rapid poziţia financiară, anunţă finalizarea integrării Microsoft Azure Active Directory, sistemul de autentificare şi autorizare a utilizatorilor în MS Windows, în platforma FinqTreasury, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Astfel, clienţii corporate vor putea să se conecteze în timp real şi instantaneu la conturile bancare din orice bancă europeană, direct cu adresa de email de companie şi parola de Windows.

„Într-o lume plină de dispozitive de autentificare bancară şi parole, frecvenţa autentificării pentru a opera conturile bancare şi frica de breşe de securitate au devenit o anxietate pentru angajaţii din cadrul departamentelor financiare din marile companii. Prin această integrare, facem un pas înainte pentru a oferi o experienţă sigură şi mult mai uşoară în accesarea şi operarea pe conturile bancare ale afacerilor. Practic, in orice companie care foloseste Windows, utilizatorul platformei de automatizare a trezoreriei FinqTreasury va fi automat logat cu credenţialele de MS Windows pentru a administra conturile companiei. Astfel, utilizarea zilnică a parolelor şi token-urilor bancare nu mai este necesară, iar şi accesul la extrasele de cont deja agregate nu mai presupune nicio altă parolă în afara celei de MS Windows", a explicat Elena Cosma, Senior Product Manager FinqTreasury.

De asemenea, start-up-ul lucrează pentru a integra motorul de inteligenţă artificială OpenAI pentru a revoluţiona modul în care companiile folosesc datele financiare în procesul decizional.

„Mulţi dintre noi am testat şi ne-am minunat de soluţiile AI de tipul ChatGPT. Având în vedere că Finqware oferă deja acces la conectarea în timp real la mişcările din conturile unei companii şi, în plus, creează un 'lac de date' cu aceste informaţii bancare pe termen lung, soluţia OpenAI aplicată asupra acestor date, păstrate într-un format standardizat, poate oferi modalităţi de interogare şi raportare pe baza unor comenzi conversaţionale. Ceea ce poate părea science-fiction pentru trezorieri şi directori financiari, precum rapoarte sofisticate şi interogări avansate bazate pe întrebări din limbaj curent, este perfect posibil. În curând în FinqTreasury," a spus reprezentanta companiei.

Finqware mai planifică să lanseze şi o serie de noi facilităţi bazate pe tehnologia proprietară de open banking, în zona automatizării plăţilor şi a încasărilor companiilor.

„Avem deja în teste modulele de plăţi şi de colectare ale platformei FinqTreasury. În această toamnă, vom schimba modul în care se pot efectua plăţile bancare către companiile medii şi mari din România," a mai spus Elena Cosma.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO