Business Hi-Tech

FintechOS a închis anul 2023 cu o creştere a veniturilor de 40%, sub estimări

FintechOS a închis anul 2023 cu o creştere a...

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2024, 00:00 103

FintechOS, unul dintre cele mai cunoscute start-up-uri tech lansate pe plan local, care care s-a poziţionat drept un furnizor global de tehnologie pentru bănci, asigurători, organizaţii de creditare şi alte companii de servicii financiare, a înregistrat în 2023 o creştere a veniturilor de 40%, sub ţinta de 50% enunţată la finele anului trecut.

„FintechOS a obţinut o creştere a veniturilor de 40% de la an la an în 2023, compania preconizând să atingă profitabilitatea în prima jumătate a anului 2024. Creşterea a fost determinată de câştigarea de noi clienţi pe pieţe strategice, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Europa continentală şi, mai recent, în Asia-Pacific“, conform anunţului. Rata de creştere este inferioară celei estimate în noiembrie, într-un interviu pentru ZF, de Teodor Blidăruş, CEO & cofondator al FintechOS.

„Eu cred că 2023 este unul dintre cei mai buni ani ai noştri, adică avem o creştere susţinută, o să atingem 30 de milioane de dolari, o creştere semnificativă faţă de 2022. Creşterea veniturilor va fi în jur de 50%“, afirmase anterior Blidăruş. El a reiterat în anunţul privind veniturile că firma va trece pe profit în acest an.

„Pe măsură ce vom atinge profitabilitatea în 2024, devenim unul dintre puţinele proiecte fintech de tip scale-up care sunt într-atât de norocoase încât să obţină şi o creştere a veniturilor şi să se şi auto-susţină“. Anul trecut compania a lansat un program de restructurare, care a prevăzut şi concedieri din România şi de pe alte pieţe, inclusiv a unor oameni tehnici.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO