Business Hi-Tech

Fondul de investiţii GapMinder investeşte în OutThink, platformă de management a riscului uman în domeniul securităţii cibernetice: „Suma totală strânsă de OutThink se ridică la 11,4 mil. dolari”

Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder

Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.10.2022, 14:42 108

GapMinder, fondul de capital de risc care investeşte în companii de tehnologie create în România şi în Europa Centrală, anunţă că a investit în platforma de management în domeniul securităţii cibernetice (SaaS) OutThink, care identifică, înţelege şi gestionează riscurile umane, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. GapMinder a investit alături de AlbionVC, TriplePoint Ventures, Forward Partners şi Innovate UK, runda fiind condusă de AlbionVC.

„Atacurile cibernetice reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări ale acestui deceniu, potrivit World Economic Forum. (…) OutThink este un produs care schimbă modul în care funcţionează soluţiile de securitate. În loc să considere comportamentul uman - cauza a 90% din încălcările de date la nivel mondial - ca fiind o problemă, OutThink îl tratează ca pe o soluţie. Este o abordare fundamental diferită ceea ce a determinat ca OutThink să reinventeze managementul riscului uman în domeniul securităţii cibernetice (…)", a spus Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder.

OutThink, care are sediul la Londra, a obţinut 10 milioane de dolari într-o rundă seed prin care compania îşi va accelera distribuţia internaţională, conform sursei citate.

„Cu această nouă finanţare, suma totală strânsă de OutThink se ridică la 11,4 milioane de dolari. Această rundă de lansare vine după un an în care veniturile anuale recurente (ARR) ale OutThink au crescut de patru ori”, au transmis reprezentanţii companiei.

În prezent, OutThink are o bază de clienţi la nivel mondial, aceştia fiind deserviţi local prin birourile situate în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia-Pacific. Printre clienţii OutThink se numără Whirlpool, Danske Bank, Rothschild, NatWest şi alte companii FTSE 100 (The Financial Times Stock Exchange 100 - companiile cu cele mai mari capitalizari de piaţă la Bursa de Valori din Londra).

„Ideea de a crea OutThink s-a născut din frustrarea că soluţiile existente dădeau greş, dar şi din convingerea că am putea transforma oamenii în cel mai puternic mecanism de apărare al organizaţiei dacă am reuşi să-i implicăm dincolo de trainingul tradiţional despre securitatea IT. Suntem încântaţi să le urăm bun venit în echipa noastră partenerilor noştri de la AlbionVC, TriplePoint Ventures şi Gapminder pentru a crea împreună o nouă categorie pe piaţa soluţiilor de securitate cibernetică", a spus Flavius Pleşu, fondator şi CEO al OutThink.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO