Business Hi-Tech

Fostul deputat PSD Vlad Bontea, promovat din organizaţia Strehaia, şi deputatul PNL Pavel Popescu - un promotor al „legii 5G” şi critic dur al Huawei, votaţi de Parlament vicepreşedinţi ai ANCOM, pentru un mandat de 6 ani

Fostul deputat PSD Vlad Bontea, promovat din organizaţia...

Autor: Adrian Seceleanu

10.10.2023, 17:45 304

Vlad Bontea, un fost deputat PSD care a fost promovat de partid din organizaţia din Strehaia nu doar în Parlament ci şi în alte funcţii publice - dar care nu a avut până azi nicio legătură cu industria de IT&C, şi deputatul PNL Pavel Popescu - care este cunoscut ca un promotor al aşa-numitei „legi 5G” prin care se introduc restricţii în ce priveşte furnizorii de echipamente pentru această tehnologie, au fost votaţi vicepreşedinţi ai ANCOM, autoritatea care face regulile pe piaţa de telecom şi servicii poştale.

Spre deosebire de Bontea - care a mai lucrat în cadrul unor companii de pază, Pavel Popescu este economist şi a studiat şi informatica economică, activând anterior şi pe poziţii de consultant IT, pe lângă cele din zona de vânzări.

Vlad Bontea a primit 249 de voturi pentru şi 101 contra, iar Pavel Popescu 243 de voturi pentru şi 107 contra.
Bontea şi Popescu au fost selectaţi să-şi depună candidatura pentru aceste funcţii de partidele pe care le reprezintă, astfel că votul din plenul celor două camere nu a făcut decât să confisţească decizia luată la vârful celor două partide. O dezbatere sumară, cu rol mai degrabă procedural, a avut loc în dimineaţa acestei zile în faţa comisiilor reunite pentru IT&C din cele două camere ale Parlamentului. Chiar dacă unele întrebări adresate i-au pus în dificultate pe candidaţi, în special pe reprezentantul PSD, discuţiile nu au avut nicio influenţă asupra votului din plen, care a fost realizat după cum au dictat şefii PNL şi PSD.
Bontea şi Popescu vor ocupa locurile ocupate de Bogdan Iana şi Eugen Lovin, al căror mandat urma să expire săptămâna aceasta. Cei doi au candidat şi ei pentru un nou mandat, dar nu au primit suficiente voturi pentru un nou mandat. Iana a primit 45 de voturi iar Lovin 47.

În aceste condiţii Eduard Lovin va reveni la ANCOM pe poziţia de director executiv reglementare iar Bogdan Iana pe cea de director executiv administrare a spectrului şi resurse de numerotaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO