Business Hi-Tech

Germanii de la P3 declară pentru al treilea an consecutiv Vodafone cea mai bună reţea de voce şi date din România

Ravinder Takkar, Preşedinte & CEO al Vodafone România

Ravinder Takkar, Preşedinte & CEO al Vodafone România

Autor: Adrian Seceleanu

30.01.2017, 11:41 1740

Compania germană P3 communications, un furnizor independent de servicii de consultanţă tehnică, de inginerie şi de testare cu afaceri de 350 mil. euro anul trecut, a declarat, pentru al treilea an la rând Vodafone drept operatorul celei mai performante reţele de voce şi date din România, conform unui anunţ al companiei de comunicaţii.

“Reţeaua Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă reţea mobilă din România pentru al treilea an consecutiv, obţinând cel mai mare punctaj total pentru calitatea şi performanţa serviciilor sale de date şi voce mobilă, în urma testării tuturor reţelelor mobile din România de către auditorul independent P3 communications, în perioada noiembrie - decembrie 2016”, potrivit anunţului Vodafone.

„Această noua certificare Best in Test acordată de către auditorul independent P3 communications confirmă încă o dată faptul că utilizatorii noştri beneficiază de o reţea mobilă superioară în România, care le permite să comunice şi să se bucure de programe de divertisment pe mobil oricând şi oriunde doresc. Reţeaua Supernet 4G Plus continuă să ofere utilizatorilor noştri cea mai bună experienţă de voce şi de date mobile”, a comentat anunţul Ravinder Takkar, Preşedinte & CEO al Vodafone România.

În comparaţie cu alte reţele mobile din România, măsurătorile efectuate arată că reţeaua Vodafone România a obţinut certificatul „Best in Test” în campania „Mobile Benchmark Romania” desfăşurată de către auditorul independent P3 communications în perioada 5 noiembrie -12 decembrie 2016.

Campania de testare comparativă a reţelelor s-a desfăşurat pe întreg teritoriul României, în mai multe oraşe mari şi mici, în localităţi rurale şi pe drumurile de legătură dintre acestea. Printre localităţile selectate în mod independent către P3 communications se află Aiud, Avrig, Babadag, Braşov, Brăila, Bucureşti, Botoşani, Caransebeş, Cernavodă, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Gura Humorului, Feteşti, Hârlău, Iaşi, Lugoj, Ovidiu, Piteşti, Slatina, Tecuci, Timişoara, Târgu Frumos.

“Metodologia de testare este actualizată anual de către P3 communications, pentru a reflecta aşteptările tot mai mari ale clienţilor şi disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din ţara respectivă, precum şi pentru a testa reţelele mobile la capacitate lor maximă. P3 communications stabileşte traseele de testare în mod independent şi aleatoriu în fiecare an, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea şi acurateţea rezultatelor finale şi a reflecta experienţa reală a clienţilor care folosesc reţelele furnizorilor de servicii de date şi de telefonie mobilă”, potrivit datelor comunicate de Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO