Business Hi-Tech

GTS Telecom: Afaceri de 7,3 mil. euro in S1

29.08.2007, 18:22 41

GTS Telecom, furnizor de solutii de comunicatii pentru clientii de business, a facut in primul semestru al acestui an un profit operational (inainte de plata dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii - EBITDA) de 1,6 mil. euro, la afaceri de 7,3 mil. euro. Profitul companiei a crescut cu 8%, in timp ce cifra de afaceri a avansat cu 16 % fata de perioada similara a anului 2006.
Pentru 2006, GTS Telecom a raportat o cifra de afaceri de 44,65 milioane de lei (12,3 milioane de euro) si un profit net de 4,95 milioane de lei (1,36 milioane de euro), conform datelor publicate de Ministerul Economiei si Finantelor. Comparativ cu 2005, cifra de afaceri a crescut cu 30%, in timp ce profitul net a avansat cu 240%.
GTS Telecom este parte a GTS Central Europe, unul dintre cei mai importanti operatori alternativi de telecomunicatii la nivel regional. Firma este prezenta si pe pietele din Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria.
Compania a anuntat pentru primul semestru venituri egale cu cele de anul trecut, de 192 mil. euro, in conditiile in care piata este afectata de "o puternica eroziune a preturilor". Profitul operational inregistrat in S1 a fost de 34,5 mil. euro, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului trecut.
Polonia este cea mai mare piata pentru GTS, unde compania a inregistrat in S1 venituri de 50 mil. euro, aproximativ egale cu cele obtinute in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul EBITDA a fost de 10,8 mil. euro, in crestere cu 1,3 mil. euro fata de anul trecut.
Subsidiara din Ungaria, GTS Datanet, a inregistrat venituri de 27,5 mil. euro si un profit EBITDA de 4,3 mil. euro.
In Slovacia, GTS Nextra a inregistrat venituri de 11,8 mil. euro si un profit EBITDA de 3 mil. euro.
Compania furnizeaza pe piata business solutii de transport, comunicatii de date, servicii internet, solutii de voce si hosting.
GTS Central Europe furnizeaza servicii integrate de telecomunicatii in toate tarile din regiunea central si est-europeana situate intre Frankfurt si Istanbul. Compania are peste 1.500 de angajati si a atins o cifra de afaceri de 382 mil. euro si un profit inainte de plata dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 58,7 mil. euro in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO