Business Hi-Tech

HBO despre “impasul” în relaţia cu RCS&RDS Cehia: ne aşteptăm ca negocierile să fie reluate

Autor: Adrian Seceleanu

12.01.2011, 14:22 47

Negocierile dintre compania românească RCS&RDS şi diviziapentru Europa Centrală a HBO privind difuzarea pe piaţa din Cehia aposturilor TV HBO, HBO2, HBO Comedy şi Cinemax "sunt momentan înimpas", dar vor fi cel mai probabil "reluate", potrivit uneideclaraţii făcute de reprezentanţii companiei media.

"Suntem la curent cu declaraţia publicată de companiaRCS&RDS pe pagina web proprie. În prezent negocierile dintreHBO Central Europe şi RCS sunt în impas. Ne aşteptăm ca negocierilesă fie reluate după o anumită perioadă de timp", au precizatreprezentanţii companiei pentru publicaţia britanică Broadband TVNews.

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai marifurnizori de servicii TV din Europa Centrală şi de Est, a anunţatrecent că nu va mai difuza în Cehia posturile HBO, HBO2, HBO Comedyşi Cinemax din cauza "condiţiilor financiare inacceptabile" impusepentru retransmisie.

"Condiţiile financiare inacceptabile propuse de HBO ar afectasocietatea noastră şi în special pe voi, clienţii noştri, printr-ocreştere inacceptabilă a tarifelor retail", potrivit anunţuluiRCS&RDS.

Compania românească avea la începutul anului 2010 un număr de250.000 de clienţi pentru serviciile de televiziune prin satelit,furnizate sub brandul Digi.

Disputa cu RCS&RDS din Cehia nu are însă niciun impact îndifuzarea aceloraşi posturi pe piaţa din România, au precizatpentru ZF reprezentanţii RCS&RDS. "În România contractul cu HBOa fost prelungit pentru următorii doi ani", au spus reprezentanţiioperatorului.

RCS&RDS este cel mai mare furnizor de servicii TV dinRomânia, cu aproximativ 2,7 milioane de clienţi la începutul anului2010. Compania nu a mai oferit detalii privind evoluţia număruluide clienţi pe parcursul anului precedent.

Acţionarul majoritar al RCS&RDS este omul de afaceri orădeanZoltan Teszari.

HBO este deţinut de gigantul media american Time Warner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO