Business Hi-Tech

iPhone în România, un business de 200 mil. euro în 5 ani

iPhone în România, un business de 200 mil. euro în 5 ani

iPhone 5 va putea fi achiziţionat din România din 2 noiembrie

Autor: Adrian Seceleanu

29.10.2012, 00:07 889

iPhone, smartphone-ul Apple care a schimbat industria de comunicaţii şi a telefoanelor mobile, a generat în România în cei cinci ani de la lansarea din 2007 un business de aproximativ 200 mil. euro, potrivit estimărilor ZF care iau în calcul aproximativ 350.000 de terminale vândute şi cele câteva sute de mii de accesorii şi aplicaţii comercializate către utilizatorii locali.

Adus iniţial în ţară prin canale neoficiale, iPhone a intrat oficial în România în 2008 prin intermediul Orange, iar din 2010 este comercializat oficial şi de Cos­mote şi Vodafone. Unul dintre cele mai scumpe telefoane din oferta operatorilor locali de telefonie mobilă, iPhone este singurul smartphone care beneficiază de abonamente dedicate şi de o pagină web specială în care sunt prezentate datele tehnice şi ofertele de achiziţie.

iPhone 5, cea mai recentă genera­ţie a smartphone-ului Apple, va putea fi achiziţionat din România din această săptămână, la preţuri care pornesc de la aproximativ 300 de euro doar îm­preu­nă cu abonamente de comunicaţii mobile la tarife de 50 de euro pe lună, arată ofertele publicate săptămâna trecută de Orange şi Vodafone, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO