Business Hi-Tech

IT Six mizeaza pe CeBIT pentru cresterea afacerilor

03.05.2009, 17:33 46

Compania locala IT Six Global Services din Craiova, care a participat in ultimii trei ani la cel mai mare targ IT din Europa, CeBIT, tinteste o crestere de 20% a cifrei de afaceri in acest an, la 1,2 mil. euro.

In 2007, cifra de afaceri a fost de aproximativ 1,37 mil. euro cu un profit de 2.385 de euro, iar anul trecut firma a inregistrat o cifra de afaceri de 1,11 mil. euro cu un profit de 7.155 de euro.
"Este a treia participare consecutiva la CeBIT, de fiecare data in cadrul Standului National al Romaniei. Anul acesta incercam sa dezvoltam noi parteneriate cu firme din Germania, Olanda, Danemarca, dar nu numai. Totodata exista intalniri cu clientii pe care deja ii avem", a declarat pentru ZF Dan Tusaliu, directorul de marketing al companiei.
El a precizat ca in general nu se semneaza contracte pe durata targului, insa perioada medie din momentul primului contact pana la semnarea unui parteneriat este de aproximativ sase luni.
 
Extindere prin centre software
In prezent, compania are 12 clienti si 78 de angajati. La sfarsitul lui 2007, firma avea 79 de angajati. Structura actionariatului este 100% privata, majoritari fiind persoanele fizice Valentin Iancu si Livia Iancu.
Compania, care ofera si servicii de outsourcing IT, gazduire, testare software sau de administrare la distanta, spune ca intentioneaza sa se extinda prin deschiderea unor altor centre de dezvoltare si/sau de marketing.
Tusaliu a precizat ca firma a fost afectata de criza financiara. "In general, firmele ezita sa mai inceapa proiecte noi din lipsa de finantare ori pur si simplu tin banii pentru vremurile grele care au venit si care o sa mai dureze. Am fost nevoiti sa schimbam din mers obiectivele, dar nu am facut disponibilizari", a adaugat el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO