Business Hi-Tech

iTrade Integrated Systems, furnizor B2B de produse electro- IT, achiziţionează compania Noumax, furnizor de servicii şi revânzător de produse Apple. Cristian Teodorescu, CEO şi cofondator iTrade: Am început discuţiile despre o eventuală achiziţie încă din 2019

Cristian Teodorescu (stânga), Andrei Dumitrel (mijloc) şi Tudor Ciortea (dreapta)

Cristian Teodorescu (stânga), Andrei Dumitrel (mijloc) şi Tudor Ciortea (dreapta)

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.10.2023, 11:21 364

iTrade Integrated Systems, furnizor B2B de produse electro- IT, anunţă preluarea Noumax, companie cu 30 de ani de experienţă ca furnizor de servicii şi revânzător de produse Apple. Astfel, iTrade îşi consolidează poziţia pe piaţă şi devine un jucător important în segmentul IT&C din România, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. În urma tranzacţiei, fondul de business al Noumax va fi integrat în operaţiunile companiei iTrade, iar acţionarul unic al Noumax va deveni acţionar în iTrade.

„Am început discuţiile despre o eventuală achiziţie încă din 2019. Cele două companii sunt complementare, chiar dacă activăm în aceeaşi piaţă de revânzare a produselor Apple. Noumax este o companie cu 30 de ani de experienţă cu rezultate mult mai bune în vânzarea calculatoarelor (laptopuri, desktopuri) pe când iTrade vinde în volume mult mai mari device-uri iOS: iPhone şi iPad, dar şi multe alte branduri de top. Această achiziţie ne ajută să ne poziţionăm ca o companie matură pe piaţă cu o cultură organizaţională în formare şi capabilă să facă o coeziune cu viziune cu un alt business cu renume în România”, a spus Cristian Teodorescu, CEO şi co-fondator iTrade Integrated Systems – care a închis anul 2022 cu afaceri de peste 30,1 milioane de lei – în scădere cu aproape 4%, arată datele publice.

Compania iTrade Integrated Systems a fost fondată în anul 2012 de către Cristian Teodorescu şi Andrei Dumitrel. În prezent, iTrade Integrated Systems are în portofoliu peste 500 de clienţi, companii din industrii precum telecom, automotive, banking, dezvoltare software, FMCG, farma.

Principalele obiective ale iTrade Integrated Systems după preluarea Noumax sunt promovarea business-ului în mediul online, furnizarea companiilor de servicii asistenţă completă şi soluţii de finanţare pentru achiziţia de produse şi servicii IT&C, dublate de investiţii noi în echipă cu viziunea de a deveni un principal integrator al produselor Apple, au mai transmis reprezentanţii companiei.

„Am colaborat cu succes în trecut, ne completăm ca abordare a liniilor de business şi nu în ultimul rând rezonăm ca oameni. Toate acestea integrate vor aduce un suflu nou în abordarea pieţei IT&C, în contextul digitalizării accelerate din ultima perioadă. Împreună suntem o echipă mai puternică pentru a oferi servicii mai bune clienţilor,” a spus Tudor Ciortea, CEO şi membru fondator al Noumax.

Noumax a fost fondată în anul 1994 şi are în portofoliu peste 500 de clienţi, organizaţii din domenii precum banking, educaţie, agenţii de publicitate, televiziuni, companii de dezvoltare software.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO