Business Hi-Tech

Lenovo semnează acorduri de distribuţie cu Lasting System şi Despec

Lenovo semnează acorduri de distribuţie cu Lasting System şi Despec

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2012, 00:01 413

Lenovo România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de computere, a semnat acorduri cu doi noi distribuitori Lasting System şi Despec România, pentru segmentul IMM-uri, pe fondul unei "creşteri semnificative a cererii", a anunţat compania.

Prin semnarea acestor parteneriate, Lenovo România are ca obiective lărgirea bazei de distribuţie şi creşterea gradului de acoperire a întregului teritoriu, a spus Aurel Neţin, director general al Lenovo România, Bulgaria şi Republica Moldova.

"Acordul cu Lasting Distribuţie şi Despec ne va permite o prezenţă şi mai accentuată a produselor Lenovo, la un număr cât mai mare de potenţiali clienţi şi într-un segment de business cu potenţial mare de creştere", a spus el.

Pe de altă parte, creşterea numărului de distribuitori ar putea avea legătură şi cu faptul că firmele cu care Lenovo lucra anterior - RHS Company şi Scop Computers - au intrat în insolvenţă după declanşarea unei anchete a Fiscului privind o posibilă fraudă la plata TVA.

După intrarea în insolvenţă a RHS şi Scop, şi alte companii au semnat contracte cu alţi jucători. Toshiba România, spre exemplu, care lucra exact cu cele două firme, a trecut la Skin Media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO