Business Hi-Tech

Linetron: 2 mil. euro din echipamente electronice

09.12.2004, 00:00 91

Compania clujeana Linetron, producator de componente pentru comunicatii, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro, cu 66% mai mare decat in 2003.
La sfarsitul lunii noiembrie firma inregistra vanzari de 1,8 milioane de euro. "Ne-am dublat cifra de afaceri in ultimii doi ani in primul rand datorita recalcularii politicii fiscale. Am introdus obligativitatea de plata la livrare, am realizat investitii in automatizarea procesului de productie si am dovedit flexibilitate in alocarea capacitatilor de productie", spune Gyorgy Albert, manager Linetron. Printre clientii companiei Linetron se numara si primii trei operatori de televiziune prin cablu din Romania.
Firma clujeana a investit peste 100.000 de euro intr-o linie automata de productie care asigura o capacitate de 20.000 de componente SMT (echipamente electronice care usureaza montajul circuitelor) pe ora. "Avem inca resurse pe care nu le utilizam si ne propunem sa ne largim activitatea prin intrarea in alte domenii din comunicatii", mai spune managerul Linetron. El ia in calcul pe viitor si livrarea de echipamente pentru operatorii de telefonie mobila, precum si automatizarile industriale. Anul acesta Linetron a inceput sa produca si echipamente optice pentru televiziunile prin cablu, livrand in perioadele de varf aproximativ 500 de unitati saptamanal.
Peste 95% dintre clientii firmei clujene opereaza pe segmentul echipamentelor CATV, domeniu in care Linetron produce statii centrale, amplificatoare, elemente de distributie, filtre, aparate de masura, cabluri sau conectica.
Compania Linetron s-a infiintat in 1994 la Cluj-Napoca si are capital 100% romanesc. Unicul asociat este Gyorgy Albert. Firma are 40 de angajati si a inregistrat in 2003 o cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO