Business Hi-Tech

Mutare disperată la BlackBerry: preţul tuturor tabletelor scade la 299 de dolari

Mutare disperată la BlackBerry: preţul tuturor tabletelor scade la 299 de dolari

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

04.01.2012, 00:00 1864

Vânzările slabe înregistrate în luna decembrie de compania Research in Motion (BlackBerry) pentru tabletele sale Playbook au determinat firma canadiană să ia o măsură disperată pentru a scăpa de stocuri: preţul tuturor modelelor, indiferent de capacitatea de stocare, a fost redus la 299 de dolari, scrie Wall Street Journal.

Tableta cu o capacitate de stocare de 16 GB costa anterior 499 de dolari, cea de 32 GB - 599 de dolari, iar cea de 64 GB - 700 de dolari, însă acum toate sunt disponibile la 299 de dolari, până pe data de 4 februarie sau până la epuizarea stocului.

"Aceasta este însă o afacere proastă pentru modelul cu o capacitate de stocare de 16 GB care deja se găseşte în unele magazine pentru 199 de dolari", scrie Wall Street Journal. Compania a avertizat în luna decembrie că va demara o serie de activităţi promoţionale mai agresive pentru a mări vânzările de tablete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO