Business Hi-Tech

Nokia a lansat un smartphone cu Microsoft Windows ce va costa sub 200 de euro

Nokia a lansat un smartphone cu Microsoft Windows ce va costa sub 200 de euro

Nokia Lumia 610

Autor: Vlad Popescu

27.02.2012, 12:13 2332

Nokia a prezentat luni, la Mobile World Congres Barcelona, un smartphone cu sistem de operare Microsoft Windows Phone mai ieftin, Lumia 610, încadrat în categoria de preţ sub 200 de euro, în încercarea de a-şi revigora cota de piaţă aflată în scădere, transmite Reuters.

Nokia a renunţat anul trecut la propriile platforme software pentru smartphone în favoarea Windows Phone, pentru a-şi revigora gama de produse în confruntarea dificilă cu rivali ca Samsung şi Apple, însă strategia a avut un impact limitat, deoarece modelele lansate pe piaţă au preţuri relativ ridicate, încadrate în categoria premium.

Astfel, grupul finlandez a anunţat luni modelul Lumia 610, cu un preţ de referinţă de 189 de euro - exclusiv subvenţii sau taxe - care va apărea pe piaţă în trimestrul al doilea.

"610 aduce portofoliul Lumia al Nokia într-o categorie de preţ încurajatoare, atacând modelele rivale ieftine cu software Android", comentează analistul Ben Wood de la CCS Insight.

Investitorii au întâmpinat cu scepticism atât modelul, cât şi strategia de preţ, unii analişti considerând că grupul putea ţinti o categorie inferioară de preţ. Acţiunile Nokia s-au depreciat cu 5%, la 4,1 euro.

Nokia a anunţat totodată o versiune internaţională a celui mai scump model cu Microsoft Windows Phone, Lumia 900, precum şi modelul 808, echipat cu o cameră digitală foarte performantă, de 41 megapixeli. De asemenea, compania finlandeză a introdus şi trei modele de telefoane simple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO