Business Hi-Tech

Nokia ar putea reduce cu până la 15% preţul smartphone-urilor

Nokia ar putea reduce cu până la 15% preţul smartphone-urilor

Autor: Ştefan Vrabie

05.07.2011, 20:45 1527

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, vareduce preţurile smartphone-urilor din portofoliul companieiîncepând cu luna iulie în încercarea de a încetini declinul coteide piaţă a smartphone-urilor de top, potrivit mai multor surse dinindustrie citate de agenţia de presă Reuters.

Una din surse a declarat că preţurile pentru smartphone-ul detop al companiei, N8, telefonul multimedia C7, precum şismartphone-ul business E6 vor avea cele mai mari reduceri, de pânăla 15%.

Reducerile pentru celelalte telefoane sunt mai mici, spunsursele.

Purtătorul de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze cu privirela preţurile smartphone-urilor dar a spus că schimbările fac partedin afacerile de zi cu zi.

Compania finlandeză este aşteptată să raporteze pierderi pentrutrimestrele doi şi trei din acest an, motivul principal fiindpierderea cotei de piaţa în faţa smartphone-urilor cu sistem deoperare Google Android.

Cota Nokia din piaţa smartphone-urilor a scăzut la 25,5% înprimul trimestru de la 39% cât a înregistrat anul trecut, conformfirmei de cercetare Gartner. Mulţi analişti se aşteaptă ca aceastasă scadă în continuare şi în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO