Business Hi-Tech

Nokia lucrează la un smartphone care va costa mai puţin de 570 de lei

Nokia lucrează la un smartphone care va costa mai puţin...

Autor: Andreea Anghel

27.02.2013, 12:53 946

Nokia lucrează la un smartphone cu sistem de operare Windows Phone care ar putea fi vândut sub preţul la care este vândut Lumia 520, modelul low-cost lansat luni la Mobile Word Congress din Barcelona, scrie The Wall Street Journal. Lumia 520 este cel mai ieftin model cu Windows de până acum al Nokia, cu un preţ de 130 euro (570 de lei) fără subvenţii de la operatori şi taxe.

O ofertă de smartphone-uri mai accesibile este crucială pentru Nokia, întrucât compania finlandeză se confruntă cu concurenţa tot mai intensă a modelelor cu sistem de operare Android, produse de companii din China, precum Huawei Technologies şi ZTE, şi vândute cu preţuri chiar şi de 90 de dolari.

Întrebat dacă Nokia Lumia 520 va fi cel mai ieftin smartphone în 2013, Stephen Elop, CEO Nokia a spus doar:”Vom oferi multe surprize în 2013”, fără a nega posibilitatea lansării unui smartphone care să fie vândut sub preţul Lumia 520.

În cadrul evenimentului din Barcelona, telefonul care a atras cel mai mult atenţia a fost un model Nokia cu funcţii de bază care urmează să fie vândut la un preţ de 15 euro. Noul dispozitiv va  înlocui modelul Nokia 1280, care a fost vândut în peste 100 milioane de unităţi.

Pierderile Nokia au crescut anul trecut de peste două ori, de la 1,3 miliarde de euro în 2011 la 3,7 miliarde euro, potrivit Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO