Business Hi-Tech

Numarul trei pe cablu TV intra pe digital

11.02.2010, 23:04 40

Digital Cable Systems (DCS), o companie detinuta de fondul deinvestitii AIG care a ajuns numarul trei pe piata locala de cabluTV, va lansa luna viitoare serviciul de televiziune digitala, carele va permite clientilor sa acceseze mai multe canale TV la ocalitate mai buna. RCS&RDS si UPC, liderii pietei locale decablu TV, ofera deja televiziune digitala.

Pretul mediu al unui abonament lunar pentru serviciul de baza deteleviziune digitala va fi de 39 de lei, iar numarul de programe TVin format digital disponibile intr-o prima faza va fi deaproximativ 80. Operatorul estimeaza ca noul serviciu va atrage celputin 10.000 de clienti in primul an de la lansare. Compania arepeste 200.000 de clienti.

"In acest moment, este greu de estimat valoarea totala finala ainvestitiei pentru lansarea acestui serviciu catre toti clientiinostri de cablu, insa intr-o prima faza putem vorbi de o suma injurul a 500.000 de euro. Avand in vedere ca, alaturi de accesulinternet, televiziunea digitala va avea cea mai accentuata cresterein urmatorii ani, perioada de recuperare a investitiei va fi de 2-3ani, insa in astfel de situatii trebuie sa tinem cont si deevolutia economica, precum si de faptul ca acest serviciu va ramaneunul de nisa si in urmatorii cativa ani", declara Dinu Malacopol,CEO al Digital Cable Systems. Tehnologia care va fi folosita inprima faza de Digital Cable Systems este DVB-C, MPEG-2, StandardDefinition, urmand ca in functie de rata de migrare a clientilorcatre acest serviciu, sa se treaca ulterior la MPEG-4 si HD.Oficialii Digital Cable Systems se asteapta ca in decurs de 2 ani,serviciul de televiziune digitala sa fie achizitionat deaproximativ 20% dintre clientii rezidentiali AKTA.

Compania estimeaza ca va obtine in acest an venituri de 34,5milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut. DCSanticipeaza si o crestere de 10% a profitului operational (EBITDA),pe fondul eficientizarii costurilor. Dial Telecom, divizia debusiness a operatorului, a contribuit cu 5 mil. euro la totalulveniturilor din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO