Business Hi-Tech

Ofensivă a RCS&RDS pe internet: acces gratuit şi de pe mobil pentru abonaţii la net fix

Ofensivă a RCS&RDS pe internet: acces gratuit şi de pe mobil pentru abonaţii la net fix

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Seceleanu

02.08.2011, 00:04 1633

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai marioperatori de telecom de pe piaţa locală, le va oferi tuturorabonaţilor la serviciile de internet fix prin fibră optică - celemai scumpe din oferta operatorului - posibilitatea de a intra fărăalte costuri pe internet şi de pe telefonul mobil.

RCS&RDS le oferea deja abonaţilor la serviciile de internetfix (cablu sau fibră optică) acces gratuit la web prin reţeauanaţională de hotspot-uri Wi-Fi. De asemenea, abonaţii la cel maiscump net prin fibră optică aveau acces şi la servicii de net mobilgratuite prin modemuri USB oferite de RCS&RDS în custodie fărăniciun cost suplimentar.

"De la 1 august 2011, toţi abonaţii la internet fix prin fibrăoptică Digi Net Fiberlink pot primi gratuit internet mobil petelefon. Internetul mobil gratuit Digi Net Mobil Asociat are oviteză de transfer de până la 7,2 Mbps şi trafic nelimitat inclus.Abonamentele de internet Fiberlink care primesc gratuit internetmobil pe telefonul mobil sunt Digi Net Fiberlink 1 şi Digi NetFiberlink 2", potrivit unui anunţ transmis de RCS&RDS, cel maimare furnizor de servicii de internet fix din România.

Compania nu a răspuns întrebărilor transmise ulterior de ZFprivind condiţiile în care clienţii RCS&RDS pot avea acces laserviciile gratuite de date, însă din datele de pe pagina web acompaniei rezultă că în ofertă ar fi vorba de abonamentul Digi Net4 Asociat. Acest plan tarifar are un cost lunar de 0 lei şi oferăacces la net la viteze de până la 384 kbps, 3,6 Mbps sau 7,2 Mbps -în funcţie de dezvoltarea reţelei RCS&RDS în regiune, conformdatelor de pe site. Traficul de date asigurat de companie prinacest abonament este nelimitat, însă "viteza de acces se va limitala 128 kbps download şi până la 64 kbps upload după primii 5 Gbytesconsumaţi".

Compania nu oferă detalii în legătură cu condiţiile în carepoate fi activat acest abonament, însă din datele de pe site parecă Digi Net 4 Asociat poate fi activată pe un abonament detelefonie mobilă Digi, inclusiv cel cu cost zero primit odată cusemnarea unui contract pentru servicii de televiziune prin satelitsau cablu, sau internet.

Compania RCS&RDS nu comercializează şi telefoane mobilecompatibile cu serviciile de net mobil. "Telefoanele mobile care auacces în reţeaua de voce şi date mobile a RCS & RDS sunt celecu modem 3G încorporat", precizează operatorul.

RCS&RDS a lansat în iunie şi o reţea proprie de puncte deacces wireless (Wi-Fi) la internet în Bucu­reşti şi mai multelocuri din judeţele Bihor, Sibiu, Braşov, Argeş, Mureş şiConstanţa.

Prin reţeaua Wi-Fi utilizatorii au acces la internet de peechipamente compatibile (laptop, telefon mobil, tabletă) fără a maifolosi serviciile oferite prin reţelele de telefonie mobilă. ÎnBucureşti punctele de acces WiFi sunt disponibile în mallul AFICotroceni şi în staţiile de metrou Eroilor şi Izvor. Cea mai vastăreţea de hotspoturi este instalată însă în judeţul Bihor, locul încare s-a născut Zoltan Teszari, proprietarul companiei, şi de undea pornit practic compania RCS&RDS. Serviciul Digi WiFi estedisponibil pentru o parte din clienţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO