Business Hi-Tech

Oferta Zapp pentru angajati: 5 salarii nete pentru demisie

31.01.2010, 23:15 55

Telemobil (Zapp), operator de telefonie mobila achizitionat anultrecut de grupul Cosmote, le va oferi salariatilor care acceptaprogramul de plecari voluntare initiat de companie cinci salariinete, ajutor de somaj, asigurare privata de sanatate si serviciitelecom gratuite timp de sase luni, plus asistenta in gasirea unuinou job. Compania estimeaza ca pana la 350 de oameni vor acceptapropunerea de a pleca din Zapp.
Angajatii Zapp au, potrivit unor surse din companie, sapte zile sase decida daca accepta oferta. Programul nu este disponibil pentrutoti angajatii ci doar pentru cei care au fost convocati - lafinele saptamanii trecute - la o serie de intalniri in cadrulcarora le-au fost prezentate detaliile propunerii. ReprezentantiiZapp nu au oferit detalii privind numarul de angajati convocati laintalniri. Reducerea de personal va afecta personalul din magazine,tehnic si de vanzari directe. Zapp avea in octombrie 2009 27 demagazine proprii in timp ce Cosmote controleaza Germanos, cel maimare retailer GSM din Romania, cu o retea de peste 250 demagazine.
Compania Telemobil urmeaza sa fie desfiintata si "inghitita" deCosmote pana la finele anului. Cosmote are aproximativ 1.000 deangajati, la fel ca si retailerul Germanos, pe care il controleaza.Orange si Vodafone, care au avut in 2008 fiecare un profit mai maredecat veniturile Cosmote, au aproximativ 3.000 de angajati.
Programul de reducere a personalului ar putea fi parte dintr-unprogram mai mare de eficientizare a operatiunilor Cosmote, careurmareste sa treaca de la pierderi pe profit net in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO