Business Hi-Tech

Operatorii telecom din România vor aduce până la urmă fibra optică direct în casele utilizatorilor

Karin Ahl, preşedinte al Consiliului European Fiber To The Home (FTTH)

România şi celelalte ţări est-europene - Slovacia, Slovenia, Cehia, Bulgaria - sunt pieţe interesante pentru noi. Ţările est-europene se dezvoltă mult mai mult acum decât cele din vest, pentru că sunt pieţe competitive unde există mulţi operatori.

Karin Ahl, preşedinte al Consiliului European Fiber To The Home (FTTH) România şi celelalte ţări est-europene - Slovacia, Slovenia, Cehia, Bulgaria - sunt pieţe interesante pentru noi. Ţările est-europene se dezvoltă mult mai mult acum decât cele din vest, pentru că sunt pieţe competitive unde există mulţi operatori.

Autor: Ioana Nita

24.02.2014, 00:08 1068

Consumul tot mai mare de internet va duce la investiţii ale operatorilor telecom de pe piaţa locală în tehnologii care să asigure o infrastructură mai stabilă, precum tehnologia fiber-to-the-home (FTTH), prin intermediul căreia cablul de fibră optică ajunge până în casa utilizatorului de internet şi nu doar până în apropierea locuinţei (fiber-to-the-cabinet).

Odată cu nevoia de capacităţi mai mari, numărul utilizatorilor de internet prin tehnologia FTTH va creşte, în condiţiile în care în prezent doar 99.000 de persoane au acces la internet prin FTTH dintr-un total de 3,7 milioane de conexiuni fixe la internet în bandă largă prin fibră optică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO