Business Hi-Tech

Operatorii Telekom Austria şi KPN îşi unesc forţele pentru o reţea de fibră optică în Europa

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana Nita

13.08.2013, 22:33 384

Telekom Austria şi grupul olandez KPN, cei doi rivali de pe piaţa telecom din Europa în care a investit miliardarul mexican Carlos Slim, şi-au unit forţele pentru a oferi servicii de date pentru alţi operatori telecom şi companii mari, scrie agenţia Thomson Reuters. Cei doi operatori se vor folosi de infrastructura de care dispun în Europa pentru a crea o reţea de fibră optică în 35 de ţări în care Telekom Austria poate utiliza reţeaua KPN pentru clienţii din vestul continentului, iar operatorul olandez poate folosi reţeaua companiei austriece din Europa Centrală şi de Est.

Parteneriatul dintre Telekom Austria şi KPN reprezintă prima dovadă a colaborării promise dintre cele două companii, după ce America Movil, deţinută de Carlos Slim, a cumpărat în urmă cu un an pachete mari de acţiuni la ambii operatori telecom. Principalele puncte în care cele două companii telecom îşi vor utiliza reciproc reţelele sunt Frankfurt, Londra, Amsterdam şi Paris, iar reţeaua creată va ajunge până în nordul Americii. Pentru realizarea acesteia, Telekom Austria şi KPN vor suporta împreună costurile legate de marketing şi vânzări. America Movil i-a propus săptămâna trecută grupului KPN o ofertă pentru a achiziţiona şi restul acţiunilor acestuia, ceea ce a dus la speculaţia că în scurt timp ar putea prelua şi Telekom Austria.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO