Business Hi-Tech

Orange intră pe internet mobil prepay. Ce oferte au Vodafone şi Cosmote

Orange intră pe internet mobil prepay. Ce oferte au Vodafone şi Cosmote
16.08.2010, 23:20 240

Orange, numărul unu pe piaţa locală telecom, a lansat astăziserviciile de internet mobil preplătit, care le permit clienţilorsă se conecteze la web fără plata unui abonament lunar, la preţuricare pornesc de la cinci euro pe lună.

Pentru a accesa serviciul, clienţii trebuie să obţină o cartelăsim pentru servicii de date (oferită gratuit), să încarce credit pecartelă şi să achiziţioneze un modem de date. Orange oferă douămodele de modemuri pentru conectarea Internet PrePay: modelul ZTEMF636DB cu o viteză de download de până la 7,2 Mbps la 36 de euro(TVA inclusă) şi modelul Option Icon 515M, cu viteză de download depână la 14,4 Mbps la 50 euro (TVA inclusă). Utilizatorii pot activadiferite planuri tarifare, care le asigură acces la net pe operioadă între 15 şi 30 de zile. Cel mai mic tarif (5 euro)asigură, spre exemplu, acces la internet timp de 15 zile, în limitaunui volum de trafic de 0,5 GB. La depăşirea traficului inclusclienţii trebuie să activeze un nou pachet de date. Clienţii auacces la internet şi în roaming prin activarea opţiunii Travel DataPlus cu 20 MB la 15 euro.

Serviciile de internet mobil 3G ale Orange sunt disponibile laviteze de descărcare a datelor de până la 14,4 Mbps în 119 oraşe şiîn câteva mii de localităţi la viteze de 7,2 sau 3,6 Mbps.

Orange le oferă clienţilor posibilitatea de a-şi activaserviciul de date în magazinele companiei pentru a evita problemegenerate de procesul de activare/configurare, care se poate dovedigreoi. "Procesul de activare a serviciului şi de configurare alaptopului şi a modemului se poate desfăşura în magazin în momentulachiziţiei", potrivit oficialilor Orange.

Odată cu lansarea ofertei Orange, toţi marii operatori detelefonie mobilă de pe piaţă concurează pe acest segment. Vodafonea lansat oferta prepay în aprilie, iar Cosmote la începutul acesteiluni.

Fiecare dintre companii a abordat diferit piaţa, ofertele celortrei jucători având caracteristici diferite. Orange, spre exemplu,le oferă clienţilor acces la viteze de până la 14,4 Mbps indiferentde planul tarifar ales.

Cosmote este singurul jucător care are oferte care pornesc de ladoi euro şi este de asemenea singura companie care le permiteclienţilor să folosească serviciile şi după expirarea traficuluiinclus, cu plata unui tarif de 0,01 euro/MB suplimentar de datetransferat. În cazul Orange şi Vodafone clienţii trebuie săactiveze noi pachete de date la expirarea traficului inclus.

Vodafone, singurul operator care are o acoperire 3G deaproximativ 90% din populaţia României prin intermediul reţelei înfrecvenţa de 900 MHz, le oferă clienţilor viteze mai mari de accespe măsură ce şi tarifele sunt mai mari.

Potrivit datelor comunicate de operatori, serviciile de internetmobil au continuat să crească şi în prima jumătate a acestui an, înciuda contextului economic dificil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO