Business Hi-Tech

OVES Enterprise lansează IXXERA – o platformă de securitate pentru reţele de drone şi avioane bazată pe blockchain şi AI. Mihai Filip, CEO: Oferim o soluţie de securitate complexă, care protejează atât datele, cât şi integritatea fizică a dronelor

Mihai Filip, CEO, OVES Enterprise

Mihai Filip, CEO, OVES Enterprise

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.10.2023, 15:41 64

Oves Enterprise, companie din Cluj-Napoca specializată în dezvoltarea software, lansează IXXERA - o platformă de securitate destinată reţelelor de drone ce asigură securizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) împotriva atacurilor cibernetice bazată pe tehnologie blockchain şi AI, potrivit reprezentanţilor companiei. Practic, platforma software IXXERA oferă soluţii avansate de criptare şi monitorizare a reţelelor de drone şi intervenţie rapidă în caz de alerte de securitate.

„Într-o lume în care dronele devin tot mai prezente, de la câmpurile de luptă, până la livrările comerciale, securitatea nu este doar o opţiune, ci o necesitate. Prin platforma IXXERA, ne asigurăm că dronele nu sunt doar instrumente eficiente, ci şi extrem de sigure. Cu ajutorul tehnologiei noastre avansate de criptare şi monitorizare, oferim o soluţie de securitate complexă, care protejează atât datele, cât şi integritatea fizică a dronelor”, a spus Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Astfel, prin platforma IXXERA toate datele sunt protejate printr-un sistem blockchain descentralizat care oferă un nivel înalt de securitate. De asemenea, IXXERA poate fi accesată sub formă de SaaS, dar şi accesată de catre producătorii din domeniul aeronautic, guverne şi instituţii de securitate la nivel global, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Platforma IXXERA înglobează un ecosistem de securitate cibernetică şi funcţionează atât ca un mecanism de detecţie rapidă a ameninţărilor cibernetice asupra reţelelor de drone, cât şi ca o echipă de intervenţie rapidă, asemănătoare unei unităţi SWAT, care neutralizează orice atac cibernetic asupra reţelei de UAV.

„Unul dintre cele mai mari atuuri ale soluţiei noastre de securitate pentru drone este scalabilitatea. IXXERA este uşor adaptabilă la nevoile variate ale clienţilor, fie că este vorba de un singur aparat zburător sau de o flotă întreagă. În plus, sistemul nostru este construit pentru a fi infailibil, eliminând vulnerabilităţile asociate unui punct central de eşec. Această arhitectură descentralizată nu numai că sporeşte securitatea, dar este şi ideală pentru aparate autonome şi flote mari de drone, oferind, astfel, o soluţie complexă şi flexibilă pentru gestionarea şi protejarea activelor aeriene în orice context operativ”,  adăugat Mihai Filip.

Compania Oves Enterprise a anunţat în septembrie 2023 că urmează să facă investiţii de peste 500.000 euro în producţia de drone. În prezent, OVES Enterprise dezvoltă nouă modele de drone, de diferite dimensiuni, atât cu rotoare, cât şi cu aripi fixe.

„Toate produsele sunt finanţate din fonduri proprii, compania asigurând şi partea de cercetare şi dezvoltare, cu focus pe inovaţie şi pe identificare de noi modalităţi de utilizare a dronelor”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO