Business Hi-Tech

PC-coolers vrea 1,3 milioane de euro din calculatoare pentru gameri

24.12.2007, 18:20 120

Integratorul IT PC-coolers se asteapta sa vanda anul viitor intre 250 si 350 de sisteme PC cu configuratii special adaptate pentru rularea de jocuri, ale caror preturi pot ajunge pana la 27.000 de RON (7.700 de euro). In acest an compania a vandut circa 180 de sisteme PC de acest tip. Pretul mediu al unui sistem PC obisnuit este de circa 400-500 de euro.
Spre deosebire de alti integratori de sisteme desktop, PC-coolers asambleaza sisteme special configurate pentru pasionatii de jocuri pe PC. Cea mai mare parte a PC-urilor realizate de companie utilizeaza componente care sunt configurate individual pentru a furniza performante mai mari decat in mod obsnuit, fapt care necesita si solutii neconventionale de racire si ventilatie. Cel mai scump sistem PC din oferta companiei, Nemesis Overdose Black Pearl, care costa aproape 8.000 de euro, include spre exemplu trei circuite independente de racire cu apa, trei hard discuri, unitate optica Blu-Ray si placa video furnizata de Nvidia.
"In mod uzual sunt intre 8 si 20 de comenzi de sisteme pe luna. In ultimele doua luni am avut in jur de 10 sisteme SLI (pentru gaming - n. red.), care depasesc pretul de 10.000 de RON. La acestea se adauga multe alte sisteme cu cerinte speciale, pentru ca majoritatea sistemelor sunt in serie limitata si foarte bine particularizate pe cerintele utilizatorului", a declarat pentru ZF Bogdan Bistreanu, director PC-coolers.ro.
Sistemele PC-coolers sunt destinate atat utilizatorilor cu nevoi medii, dar si celor care doresc sa asculte muzica, sa vizioneze filme in format HD (high defintion) sau sa joace jocuri de ultima generatie folosind drept monitor televizorul LCD sau o plasma TV.
Compania vizeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de peste 1,3 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de acest an, in care afacerile PC-coolers sunt situate in jurul pragului de un milion de euro.
Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, PC - coolers SRL a raportat in 2006 un profit net de circa 6.000 de euro la afaceri de 0,53 mil. euro.
Bistreanu spune ca unele PC-uri necesita cateva zile pentru procesul de asamblare, acesta fiind si cazul celei mai scumpe statii de gaming - Overdose BlackPearl - care necesita aproximativ o saptamana de lucru, din care 24 de ore sunt destinte testelor pentru stabilirea parametrilor de functionare. PC-coolers si-a mai propus ca incepand din 2008 sa isi creasca prezenta in magazinele de retail IT. "Pentru vanzarea de sisteme folosim platforma noastra online si avem ca planuri pentru viitorul foarte apropiat parteneriate cu marile magazine online pe domeniul IT (deja sunt cel putin
3 magazine online mari interesate in a revinde sistemele noastre)", adauga Bistreanu. Compania detine deja o retea de parteneri, precum si un magazin online - pc-coolers.ro, prin intermediul carora vinde sistemele proprii.
"Am sesizat acest potential si insuficienta disponibilitate si acoperire a pietei de sisteme pc-modding, overclocking si silent pc la nivelul componentelor si accesoriilor, produse foarte apreciate in SUA si restul Europei", a precizat Bogdan Bistreanu. PC-coolers, detinuta in proportii egale de catre Bogdan si Constantin Bistreanu, a fost infiintata la inceputul anului 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO