Business Hi-Tech

Peste 60% din români folosesc smartphone-ul pe post de ceas

Peste 60% din români folosesc smartphone-ul pe post de ceas

Autor: Corina Mirea

28.05.2015, 00:00 215
Un procent de 63% din românii care au un smarpthone folosesc un astfel de dispozitiv mobil pentru a verifica ora sau pentru a-şi seta alarma, acestea fiind „utilităţile” principale ale smartphone-ului pe plan local, potrivit datelor centralizate de Google prin intermediul instrumentului digital Consumer Barometer. Românii mai folosesc smartphone-ul pentru a face poze (62% din utilizatori), pentru a asculta muzică (48% din utilizatori) şi pentru a se juca (43%).

Pe de altă parte, germanii, spre exemplu, folosesc smartphone-ul în principal pentru a se pune la curent cu ştirile din ziua respectivă, iar francezii pentru a face poze. La fel de presaţi de timp ca românii sunt belgienii, care folosesc smartphone-ul în proporţie de 56% şi olandezii (în proporţie de 53%) pentru a verifica ora, dar şi  grecii şi austriecii (care utilizează un astfel de dispozitiv mobil pentru a seta alarma în proporţie de 76%, respectiv 67%), mai arată aceleaşi date. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO