Business Hi-Tech

Peter Thiel a vândut acţiuni Facebook de 400 mil. dolari

Peter Thiel a vândut acţiuni Facebook de 400 mil. dolari

Peter Thiel

Autor: Vlad Popescu

22.08.2012, 00:03 667

Peter Thiel, director la Facebook şi unul dintre primii investitori ai reţelei de socializare, şi-a vândut aproape toate acţiunile la companie pentru 395,8 milioane de dolari, câştigul său cu tot cu banii obţinuţi la listare ridicându-se la peste un miliard de dolari, transmite Bloomberg.

Thiel a vândut pe 16 şi 17 august aproximativ 20,1 milioane de acţiuni Facebook, după expirarea interdicţiei de la tranzacţionare pentru acţionarii vechi ai companiei. Cofondatorul PayPal câştigase deja 640,1 mil. dolari prin vânzarea de acţiuni Facebook la listarea companiei. El este acţionar Facebook din 2004, când a investit 500.000 de dolari, una dintre primele investiţii obţinute de Mark Zuckerberg. Thiel se numără printre persoanele care au avut cel mai mult de câştigat de pe urma ascensiunii reţelei de socializare. Thiel mai avea 27,9 mil. acţiuni Facebook după listarea companiei, în luna mai.

Investitorii sosiţi mai târziu nu au reuşit aceleaşi performanţe, mai ales ţinând cont de scăderea puternică a preţului acţiunilor companiei după listare. Valoarea companiei a coborât cu aproape jumătate de la listare, acţiunile depreciindu-se de la 38 de dolari pe 18 mai (prima zi de tranzacţionare) la 20 de dolari la finalul şedinţei bursiere de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO