Business Hi-Tech

Piaţa de imprimante cu jet de cerneală a depăşit 22 milioane de lei anul acesta

Piaţa de imprimante cu jet de cerneală a depăşit 22...

Autor: Ioana Nita

23.12.2014, 00:00 229
Piaţa locală de imprimante inkjet (cu jet de cerneală) a înregistrat anul acesta un avans de 10%, ajungând la peste 22 milioane lei (5 milioane euro), creşterea datorându-se orientării clienţilor către echipamente care au costuri de exploatare reduse, chiar dacă preţul de achiziţie al acestora a fost mai mare. Astfel, vânzările de imprimante cu cerneală, în special cele care au recipiente de cerneală reîncărcabile (ITS), au crescut anul acesta, dat fiind că pentru acest tip de imprimante costurile de tipărire sunt de aproximativ 10 lei pentru 1.000 de pagini printate. „Am înregistrat o creştere semnificativă a numărului de imprimante cu recipiente de cerneală reîncărcabile vâdute. În primele 9 luni ale anului am avut o majorare de aproape 50%“, a declarat Simona Decuseară, country manager pentru Epson România şi Bulgaria, unul dintre cei mai mari producători de echipamente de imprimare din lume. 

 Un alt segment care a înregistrat creşteri anul acesta este cel al imprimantelor foto cu cerneală, Epson având vânzări cu 60% mai mari pentru acest tip de echipamente. Cel mai bine vândut produs Epson este modelul L355 – imprimantă multifuncţională wireless cu sistem integrat de cartuşe de cerneală, care se comercializează la preţul de 1.200 lei. Printre competitorii Epson pe segmentul inkjet se numără HP, Canon şi Brother.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO