Business Hi-Tech

Un producător de imprimante 3D, speranţa Poloniei la propria „Nokia“

O imprimantă 3D  Zortrax costă 1.900 $

O imprimantă 3D Zortrax costă 1.900 $

Autor: Adrian Seceleanu

25.03.2014, 00:03 180

Zortrax, un start-up polonez specializat în producerea de imprimante 3D - una dintre cele mai în vogă tehnologii ale momentului, reprezintă speranţa Varşoviei că va reuşi să aibă „propria Nokia“, scrie Reuters.

Compania, fondată de un fost angajat al Nokia, a obţinut anul trecut 179.000 de dolari prin intermediul site-ului Kickstarter, iar acum a lansat o emisiune de bonduri de 3,3 mil. dolari, pentru o perioadă de trei ani de zile şi nu exclude nici o listare la bursă. Com­pania înregistrează deja o creştere „ameţitoare“ a vânzărilor, una dintre cele mai mari comenzi fiind de la gigantul american Dell. Pe lângă contractul cu Dell, Zortrax are câteva mii de comenzi şi de la clienţi retail pentru imprimantele care costă 1.900 dolari bucata.

Compania poloneză lucrează şi la noi modele de imprimante 3D destinate companiilor mici sau dedicate industriei de sănătate şi bijutierilor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO