Business Hi-Tech

Piaţa de televizoare din România migrează către echipamente cu diagonale mari şi rezoluţii 4K

Piaţa de televizoare din România migrează către...

Autor: Ioana Nita

04.08.2015, 00:05 471
Televizoarele cu diagonale mari şi rezoluţii înalte (Full HD şi Ultra HD – 4K) sunt categoriile care câştigă treptat teren pe piaţa locală de profil, în prezent românii alegând tot mai mult modele cu dimensiuni de peste 81 cm (32 inchi), dar şi cu o rezoluţie mare a imaginii datorită reducerii preţurilor.
 
„Categoria UHD începe să nu mai fie o nişă. Practic, în mai puţin de doi ani preţul unui televizor UHD cu diagonala de 40 inchi a scăzut de la 2.500 de euro în momentul lan­sării la circa 800 de euro în prezent”, a spus Victor Armăşelu, şeful diviziei de consumer elec­tronics din cadrul Samsung Ro­mâ­nia. El a explicat că pe măsură ce se vând mai multe bucăţi, costul de cercetare-dez­voltare se distribuie la mai multe unităţi şi astfel producţia crescută determină o eficientizare a cos­turilor, iar piaţa concurenţială duce la scăderea preţului şi la creşterea accesibilităţii tehnologiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO