Business Hi-Tech

Platforma de business angels Growceanu anunţă că investiţiile din 2022 au crescut cu 150%

Ciprian Man, co-fondator Growceanu

Ciprian Man, co-fondator Growceanu

15.02.2023, 15:57 74

Growceanu, platforma de business angels înfiinţată în 2018, a anunţat o creştere de peste 150% a investiţiilor derulate în 2022, comparativ cu anul precedent fără a oferi însă detalii şi despre suma totală investită de membrii săi. Anul trecut a crescut şi numărul de investitori atraşi în platformă, numărul de membri ajungând la 144, în creştere cu peste 300% faţă de 2021.

Growceanu se adresează în special investitorilor cu un buget de investiţii cuprins între 40.000 şi 250.000 de euro, care doresc să-şi construiască un portofoliu de minim 8-10 start-up-uri pe parcursul a 2-3 ani.

Ciprian Man, co-fondator Growceanu, a declarat că platforma caută viitori colegi investitori care sunt antreprenori sau manageri corporate de succes, care doresc să-şi diversifice portofoliul de investiţii către această clasă de active extrem de dinamică (early stage startups) şi care pot oferi, pe lângă susţinere financiară, experienţa lor de business, network-ul şi timpul personal pentru a sprijini echipele.

Pentru 2023, Growceanu îşi propune să dezvolte platforma de business angels în baza modelului de business actual, dar şi să îşi extindă prezenţa pe noi pieţe din Europa Centrală şi de Est. Ţinta pentru finalul anului este dublarea investiţiilor derulate, în raport cu anul precedent.

În contextul planurilor “concrete, bine finanţate, ale Agenţiei pentru Dezvoltare Regională dar şi ale sectorului guvernamental”, membrii fondatori Growceanu estimează că de anul acesta vor apărea tot mai multe oportunităţi, adesea diferite de ceea ce am văzut până acum. Va fi “o perioadă a inovaţiei şi colaborării”, sunt de părere reprezentanţii Growceanu.

Growceanu vizează în special start-up-uri din domeniile PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech şi MedTech, bazate pe abordări din zonele tehnologice: Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping şi IoT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO